MUNDIJAL UŽIVO, 11. DAN: Kakvo ludilo, ovo samo fudbal može da priušti! DAN ZA ISTORIJU
Foto: Profimedia

KATAR 2022

MUNDIJAL UŽIVO, 11. DAN: Kakvo ludilo, ovo samo fudbal može da priušti! DAN ZA ISTORIJU

Mundijal 2022 -

Dobro došli na Kurirov blog uživo!

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način informiše o svim mundijalskim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Uživajte!

Raspored današnjih mečeva:

Australija - Danska 1:0

Tunis - Francuska 1:0

Poljska - Argentina 0:2

Saudijska Arabija - Meksiko 1:2

23.00 - Za kraj dana, malo vesti iz tabora Belgije.

22.20 Naši izveštači iz Katara šalju nam sjajan materijal.

22.00 - Ludilo, reč koja najbolje opsuje ono što smo videli u mečevima Poljska - Argentina i S. Arabija - Meksiko. Opširnije:

20.00 - Počeli su preostali mečevi dana.

18.15 - Australija je pobedila Dansku rezultatom 1:0 i plasirala se u osminu finala. Tunis je na drugoj utakmici istim rezultatom savladao nezainteresovane Francuze.

15.45 - Uskoro počinju odlučujući mečevi u grupi D. Obe utakmice možete uživo pratiti OVDE.

12.50 - Fudbaleri Velsa se nisu dobro proveli na Mundijalu, ali zato njihove nežnije polovine jesu - a kako pročitajte na OVOM LINKU.

Vels, žene fudbalera
foto: Pritnscreen

11.49 - Regragi: Teško nas je pobediti

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragi rekao je da je njegov tim teško pobediti, kao i da treba da nastave sa igrom koja im je donela dobre rezultate na početku Svetskog prvenstva. "Odmerili smo se sa dve najbolje selekcije na svetu. Tako treba da nastavimo", rekao je Regragi. Maroko želi da dođe do prvog plasmana u nokaut fazu nakon 1986. godine, kada su u Meksiku poraženi od Zapadne Nemačke. Regragi je u avgustu nasledio smenjenog bosanskohercegovačkog stručnjaka Vahida Halihodžića. Nedugo zatim u reprezentaciju je vratio veznog fudbalera Čelsija Hakima Ziješa, koji je bio asistent u pobedi nad Belgijom (2:0). "Mnogi ljudi pričaju o njemu, o tome da je 'lud', da ga je teško kontrolisati, da ne može da pomogne ekipi. Ja mogu da kažem da kada mu daš ljubav, poverenje, on može da 'pogine' za tebe. I to je ono što mu ja dajem... On je veliki igrač, igra u velikoj ekipi u Evropi, a vidite da je drugačiji igrač sa reprezentacijom. Svi mu treneri daju poverenje, kao i ostatak stručnog štaba", ocenio je Regragi.

10.46 - Fifa dobila garancije da će obeležja sa duginim bojama biti dozvoljena na stadionima tokom SP - Tokom prve nedelje takmičenja sedam evropskih selekcija, uključujući Vels, izgubili su borbu da nose kapitenske trake u duginim bojama sa natpisom "Jedna ljubav", a neki navijači su se žalili da im nije dozvoljeno da unesu obeležja sa duginim bojama, simbolom LGBTQ+ zajednice. "Fifa je svesna nekih incidenata u kojima dozvoljena obeležja nisu smela da budu na stadionima. Fifa je dobila garanciju vlasti da su kontaktirani pripadnici obezbedjenja na stadionima u vezi sa dogovorenim pravilima i propisima za Svetsko prvenstvo u Kataru", navodi se u saopštenju. Iz te organizacije su dodali da će nastaviti "blisku saradnju sa domaćinom turnira, kako bi se osigurala puna implementacija propisa i dogovorenih protokola".

08.39 - Bivši fudbaler Čelsija, a sada analitičar BBC Kris Saton, veruje da će Srbija obezbediti plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru. Opširnije pročitajte na OVOM LINKU.

08.08 - Selektor SAD: Pokazali smo šta možemo

Selektor fudbalske reprezentacije SAD Greg Berhalter izjavio je posle pobede nad Iranom i plasmana njegovog tima u osminu finala SP da su igrači dali sve od sebe. "U prvom poluvremenu smo pokazali šta možemo u fudbalskom smislu. U drugom delu smo pokazali šta možemo u smislu odlučnosti. Momci su dali sve od sebe, stisnuli zube i izborili plasman u osminu finala", rekao je Berhalter.

07.00 - Poznati prvi parovi nokaut faze: U osmini finala Amerika će igrati protiv Holandije.

06.00 - Sve aktuelnosti prethodnog dana Mundijala možete pogledati na OVOM LINKU.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track