OVE STVARI SRBIJA MORA DA ISPRAVI AKO ŽELI DA POBEDI ŠVAJCARSKU: Piksi ne sme da dozvoli da nespremni uđemo u MEČ ODLUKE!
Foto: AP

KATAR 2022

OVE STVARI SRBIJA MORA DA ISPRAVI AKO ŽELI DA POBEDI ŠVAJCARSKU: Piksi ne sme da dozvoli da nespremni uđemo u MEČ ODLUKE!

Mundijal 2022 -

Neka bude po onom Piksijevom, da igramo za gol više.

Srbija je primila pet golova posle dva kola na Mundijalu, što je poražavajući podatak pred odlucujuci duel sa Švajcarskom

Srpska fudbalska reprezentacija je i dalje u igri za prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva. Posle poraza od Brazila (0:2) i ispuštene pobede protiv Kameruna (3:3) sve i dalje Orlovi drže u svojim rukama.

Meč istine na Mundijalu u Kataru odigraće Srbija u petak 2. decembra u 22.00 časa na stadionu "974" protiv Švajcarske. Trijumf sa bilo kojim rezultatom ostavlja Piksijeve sinove na Svetskom prvenstvu, remi i poraz vraćaju nas kući posle grupne faze. Mogu li Orlovi da obraduju naciju? Imaju li karakter pobednika? Da li su sposobni da se revanširaju Švajcarcima za neuspeh od pre četiri godine u Rusiji?

Reprezentacija Srbije, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

Ovo su samo neka od pitanja koja muče svakog navijača srpske reprezentacije. Ono što posebno treba da brine selektora Dragana Stojkovića, a posebno plaši novinare iz Srbije jeste činjenica da je naš nacionalni tim na dve utakmice na Mundijalu u Kataru primio čak pet golova.

Da, da... Dobro ste pročitali - pet komada. Samo su Kostarika i Iran primili više golova od Srbije na ovom svetskom prvenstvu, s tim da reprezentacije iz Srednje Amerike i Azije imaju po jednu pobedu, a mi ne. Domaćin Katar, Kanada i Gana su kao i Srbija takođe pet puta vadili loptu iz svoje mreže. Govorimo o prva dva kola.

Poroznost zadnje linije srpske reprezentacije ogroman je problem za selektora Stojkovića. Međutim, da je zadnja linija Orlova slabiji deo tima nije novost. Svestan je toga Piksi još od kada je preuzeo selekciju, jer je i tada pričao da moramo igrati za gol više. Čak pet puta kiksnula je naša odbrana. Tri gola primila je linija Nikola Milenković-Miloš Veljković-Strahinja Pavlović, dok je ulaskom prilično nesigurnog Stefana Mitrovića na meču protiv Kameruna ta granica podignuta za još dva gola. Previše. Baš previše.

Reprezentacija Srbije, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

A, protiv Švajcarske nas čeka utakmica za gol više. Protiv selekcije čija je odbrana jači deo reprezentacije. Ostaje samo pitanje, jesu li Mitrović, Tadić, Sergej, Kostić i društvo spremni da odgovore na taj zahtev. Da nam napad bude opet bolji deo tima i da na inat i težim putem ostvarimo ono što želi cela nacija, a to je pobeda nad Švajcarskom i prolaz u osminu finala, gde bi nas čekao duel sa starim znancima iz kvalifikacija, selekcijom Portugala.

Druga strana

Švajcarci - jaki kao stena pozadi

Odbrana je bez ikakve sumnje najbolji deo švajcarske reprezentacije. Tandem sjajnih štopera Akandji - Elvedi definitivno je najjača karika u ovom timu. Nažalost, da je iranski arbitar bio malo pravičniji bar jedan od njih dvojice bi dobio žuti karton protiv Brazila i samim tim propustio duel sa Srbijom.

Kurir sport / Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track