KURIR PAPARACO: Rio Ferdinand u lovu na suvenire (VIDEO)
Foto: Profimedia

KATAR 2022

KURIR PAPARACO: Rio Ferdinand u lovu na suvenire (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Rio Ferdinand, bivši engleski reprezentativac i član slavne šampionske generacije Mančester junajteda gde je sa Nemanjom Vidićem od 2005. do 2014. činio možda i najbolji štoperski tandem svih vremena, boravi u Kataru kao komentator za engleske medije.

Svakako, pojava legendarnog igrača koji je 81 put oblačio dres Engleske i igrao na tri Mundijala, privlači veliku pažnju. Takva situacija se desila na čuvenoj pijaci Suk Vakif u Dohi. Ferdinand je u društvu dvojice prijatelja koji su imali i ulogu telohranitelja, s obzirom na veliki broj navijača koji se okupio, došao da pazari suvenire, a sve je zabeležila kamera Kurira.

00:33

Rio Ferdinand u lovu na suvenire

Ferdinand je prvo dobio na poklon kapu, koja liči na turski fes, a zatim se uputio u uske uličnice pijace kako bi kupio marame, karakteristične za ovo podneblje.

I nije se dao tako lako prodavcima. Kakav je bio na terenu, takav je i van njega. Prodavci na Suk Vakifu imaju određene cene za svoje proizvode, ali se Ferdinand uspešno cenkao za nižu cenu. Na kraju su njegovi prijatelji punih ruku suvenira koje je kupio Ferdinand napustili pijacu.

(Dejan Ignjatović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track