MISLITE DA SU AMERI SLABI? E, PA GRDNO SE VARATE! Amerikanci u prvom pripremnom meču DEMOLIRALI rivala Srbije!
Foto: Ethan Miller / Getty images / Profimedia

DEMONSTRACIJA SILE

MISLITE DA SU AMERI SLABI? E, PA GRDNO SE VARATE! Amerikanci u prvom pripremnom meču DEMOLIRALI rivala Srbije!

Mundobasket -

Nakon brojnih kritika koje su pretrpeli posle poraza u skraćenom meču protiv kombinovanog tima sastavljenog od mladih NBA zvezda, reprezentacija SAD demonstrirala je silu u svom prvom zvaničnom pripremnom meču.

Ekipa koju predvodi proslavljeni stručnjak Stiv Ker ubedljivo je savladala reprezentaciju Portorika rezultatom 117:74 (27:21, 23:22, 34:18, 33:13).

Mnogi su bili skeptični kada su videli prilično skroman sastav sa kojim Amerika ide u pohod na Mundobasket. Nisu bili preterano optimistični kada su videli da na spisku nema superstarova koji su ranijih godina nosili dres nacionalnog tima, ali momci koji su se odazvali pozivu selektora Kera pokazali su da ovaj tim nije za potcenjivanje.

Svih 11 igrača, na koje je na ovom meču računao selektor, dobili su šansu na meču protiv i odmah pokazali da nisu slučajno tu. Za razliku od prethodnih timova koji su zahvaljujući individualnom kvalitetu NBA zvezda pravili rezultat, ovaj se izdvaja po timskoj igri.

Čak sedmorica košarkaša imala su dvocifren učinak na meču, a najefikasniji su bili Entoni Edvards i Kem Džonson sa po 15 postignutih poena, Bridžis je ubacio 13, Džekson 12, Branson 11...

U ekipi Portorika, koja će u grupnoj fazi Mundobasketa biti rival naše reprezentacije, najefikasniji bio je Tremont Voters sa 17 postignutih poena.

Amerika će pre početka Mundobasketa odigrati pripremne mečeve sa Slovenijom, Španijom, Grčkom i Nemačkom.

Podsetimo, SAD je na Mundobasketu u grupi sa Jordanom, Grčkom i Novim Zelandom

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track