ZANIMLJIVA PITANJA I JOŠ ZANIMLJIVIJI ODGOVORI BOGDANOVIĆA: Kapiten Srbije pričao o Jokiću i Miciću, strancima u reprezentaciji...
Foto: Starsport

KAPITEN

ZANIMLJIVA PITANJA I JOŠ ZANIMLJIVIJI ODGOVORI BOGDANOVIĆA: Kapiten Srbije pričao o Jokiću i Miciću, strancima u reprezentaciji...

Mundobasket -

Kapiten reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović, govorio je o utakmici protiv Grčke.

U razgovoru za "Basket News" posle pobede rezultatom 71:64, košarkaš Atlante je istakao zadovoljstvo. Bogdanović je meč završio sa 15 poena, sedam skokova i pet asistencija.

"Odigrali smo prijateljsku utakmicu, dobro se poznajemo sa Grčkom. Svi su pokušavali da nađu svoju igru i da se naviknu jedan na drugog, hemija je jako važna stvar sada. Čvrst i težak protivnik, sada i brz. Mnogo su reprezentativaca dobili kroz FIBA kvalifikacije i znaju kako da igraju dobru košarku. Znam da možemo da naiđemo na njih u četvrtfinalu. Uvek je dobro igrati u Atini, Grčka je uvek dobar domaćin", rekao je Bogdanović.

Akropolis kup, Srbija, Grčka
foto: KSS

Upitan je srpski košarkaš i kako se on i saigrači nose sa činjenicom da na predstojećem Svetskom prvenstvu neće imati pomoć nekoliko košarkaša, među kojima su Nikola Jokić i Vasilije Micić.

"Ne razmišljamo o tome, prošlo je vreme kada jesmo, imamo dobre igrače, poput Milutinova. Ne plašimo se da ćemo ranije ispasti zbog njihovih izostanaka, moramo da se takmičimo i razmišljamo pozitivno. Ovde su momci koji ne bi igrali mnogo da su Jokić i Micić tu. Kada neko nedostaje, otvaraju se vrata za druge da se dokaže".

Dobio je lider nacionalnog tima i pitanje o strancima u reprezentaciji. Smatra da je to dobra stvar, ali da bi trebalo da postoje pravila, a pomenuo je i Tomasa Vokapa, košarkaša Olimpijakosa koji je od nedavno reprezentativac Grčke.

"To je dobro za košarku, ali mora da bude bolje regulisano. Po mom mišljenju, igrač mora da igra u ligi zemlje za koju bi kasnije igrao, da oseti kulturu, život i sve, poput Vokapa koji sada igra za Grčku. Moraju da postoje pravila, ne samo da se igrači naturalizuju tek tako".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track