LUDO LETO Ma kakva košarka! Dok se „orlovi“ spremaju za SP, Jokić navija na konjičkim trkama, ide na rafting, peva na koncertima..
Foto: Nemanja Nikolić

zabava

LUDO LETO Ma kakva košarka! Dok se „orlovi“ spremaju za SP, Jokić navija na konjičkim trkama, ide na rafting, peva na koncertima..

Mundobasket -

Najbolji centar sveta uživa u odmoru punim plućima, pa je jasno zbog čega je otkazao igranje za Srbiju na Svetskom prvenstvu

Dok se reprezentacija Srbije priprema za Svetsko prvenstvo koje počinje, najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić se odmara, ali aktivno.

Nikola je poslednji meč odigrao 13. juna, kada je njegov Denver stigao do četvrtog trijumfa nad Majamijem za šampionsku titulu u NBA ligi. Od tada su prošla dva meseca, a MVP finala i ne pomišlja na košarku, uostalom, zato je i otkazao selektoru Svetislavu Pešiću.

Nikola Jokić
foto: Drustvene Mreže

Posvetio se sasvim drugim aktivnostima, pre svega kasačkim trkama svojih ljubimaca, što smo imali priliku da vidimo u nedelju. Pobedu Jokićevog grla Brena Laumara u Somboru gledao je i proslavio njegov saigrač Aron Gordon...

Jokić je odmah po završetku NBA finala odjurio u svoj rodni grad upravo zbog konjičkih trka. Već pomenuti konj Breno Laumar takmičio se u glavnoj trci Pehar grada Sombora i nije uspeo da osvoji prvo mesto i trofej. Tada smo prvi put videli Nikolu u javnosti i svi smo bili ubeđeni da će se priključiti drugarima iz reprezentacije Srbije...

Nikola Jokić
foto: Drustvene Mreže

Desetak dana kasnije na društvenim mrežama isplivao je snimak veselog Jokića na koncertu Ace Pejovića u Somboru. Bio je sjajno raspoložen, a posebno ga je pogodila pesma Miroslava Ilića „Pozdravi je, pozdravi“, koju je Pejović izveo na tom koncertu. U jednom trenutku se čak popeo i na stolicu. Snimljen je i kako u somborskom pabu s pevačem benda peva hitove Zabranjenog pušenja „Fikreta“ i „Zenica bluz“. U Somboru je gledao i 3x3 turnir u okviru Stritbol MTS lige, koji je organizovan u centru grada, i to na terenu koji nosi ime „Džoker“.

Nikola Jokić
foto: Drustvene Mreže

Kasačke trke su ga potom odvele u Italiju u Napulj, gde je na hipodromu Anjano navijao za svog najmlađeg konja Emili Pan, ali ova kobila nije ostvarila zapažen rezultat.

Veliko iznenađenje izazvalo je potom i njegovo pojavljivanje u jednoj prodavnici u Goraždu u Bosni i Hercegovini. Retko ko u ovom gradu je očekivao da će videti košarkaškog superstara uživo. A on je šokirao sve u marketu, posebno radnicu na kasi koja ga nije prepoznala:

Nikola Jokić
foto: Drustvene Mreže

- Joj, sine, koliki si. Mogao bi košarkaš da budeš - rekla je ona nasmejavši prisutne.

Kupovina piva i soka u prodavnici zapravo je bio uvod za rafting na Tari. Uživao je u brzacima s drugarima, a nije mogao da prođe neprimećeno, pa se začulo skandiranje „MVP, MVP“. U jednom trenutku skočio je i zaplivao u prohladnoj Tari.

Nikola Jokić
foto: Drustvene Mreže

Pošto je šokirao srpsku javnost odlukom da ne igra za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu jer nije fizički ni mentalno spreman da preuzme odgovornost, Nikola je odlučio da jedan deo odmora iskoristi za posetu Kaliforniji.

Američki novinar Kolin Kauerd objavio je fotografiju s centrom Denvera i otkrio je da srpski košarkaš uživa na popularnom Menhetn biču. Po povratku iz Amerike, ponovo je uživao u trkama, a ovoga puta je slavio i pobedu.

Nikola Jokić
foto: Drustvene Mreže

Uspeh konja

Veselje uz Erinog „Pauka“

Jokić je krajem jula organizovao veliko slavlje zbog uspeha koje su postigli njegovi konji. Najbolji košarkaš sveta proslavio je trijumfe uz pesmu Ere Ojdanića „Da sam pauk“. Jokić je i tada bio u sjajnom raspoloženju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track