NIJE NIKOLA JOKIĆ JEDINI I NJEGOV SAIGRAČ OTKAZAO REPREZENTACIJI: Još jedan otkaz velike zvezde pred početak Svetskog prvenstva
Foto: Profimedia

ozbiljan udarac

NIJE NIKOLA JOKIĆ JEDINI I NJEGOV SAIGRAČ OTKAZAO REPREZENTACIJI: Još jedan otkaz velike zvezde pred početak Svetskog prvenstva

Mundobasket -

Odbijanje Nikole Jokića da igra za Srbiju na Svetskom prvenstvu nije bio presedan. Sličnu odluku donele su i mnoge velike košarkaške zvezde koje igraju u NBA ligi.

Džamal Mari, Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Grčka će igrati bez Janisa Adetokumba, Litvanija bez Domantasa Sabonisa, Španija bez Rikija Rubija, Letonija bez Kristapsa Porzingisa... Novi otkaz u nizu, ujedno i veliki šok za kanadu, došao je od strane Džamala Marija, saigrača našeg Nikole Jokića iz Denvera.

- Kada sam došao na trening kamp, želeo sam da vidim kako će moje telo reagovati posle duge i zahtevne sezone i da li ću fizički biti spreman da se takmičim na najvišem nivou potrebnom za Svetski kup. Posle konsultacija sa lekarskim osobljem i timom, postalo je jasno da je potreban dodatni oporavak i doneo sam tešku odluku da ne učestvujem na turniru. San mi je da predstavljam Kanadu na Olimpijskim igrama i podržavaću tim na svakom koraku ka tom cilju - istakao je Džamal Mari.

Džamal Mari
foto: Cole Burston / PA Images / Profimedia

Kanada sa bekom šampiona NBA lige i bez njega nije isti tim. Pitanje je da li mogu sada da se bore za medalju.

- Nakon brojnih razgovora koje smo obavili prethodnih sedmica sa Džamalom i lekarskim osobljem, shvatili smo da će potreba za dodatnim oporavkom sprečiti Džamala da se pridruži našem timu za predstojeće Svetsko prvenstvo - rekao je generalni menadžer Kanade, Rovan Beret.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track