KARI PEŠIĆ ODRŽAO LEKCIJU SALETU ĐORĐEVIĆU: Srbija se poigravala sa Kinom i pokazala da PUCA OD SAMOPOUZDANJA pred Mundobasket
Foto: @starsport

prijateljski meč

KARI PEŠIĆ ODRŽAO LEKCIJU SALETU ĐORĐEVIĆU: Srbija se poigravala sa Kinom i pokazala da PUCA OD SAMOPOUZDANJA pred Mundobasket

Mundobasket -

Rutinska pobeda reprezentacije Srbije nad Kinom. Nijednog sekunda nije došao u pitanje ishod prijateljskog meča u Šenženu, ali neke stvari brinu.

Srbija je slavila protiv Kine sa 87:64 u meču prvog kola "Kupa solidarnosti". Naš tim vodio je od prvog minuta i pokazao Kinezima da nemaju čemu da se nadaju. Kako ovog popodneva, tako i na Mundobasketu gde su nam rivali grupi.

Ono što brine su periodi opuštenije igre, međutim, toga verovatno neće da bude na zvaničnim utakmicama. Raduje fantastična forma Milutinova koji će biti jedan od najvažnijih igrača u Pešićevoj viziji.

Petrušev, Nikola Jović, Marinković... Svi oni su na izuzetno visokom nivou i predstavlju jako dobru celinu! Bogdanović sve vodi kapitenski. Istina, Kina nije merilo, ali lepo je videti da rutinski pobeđujemo i da se zna ko šta radi na terenu.

Naredni rival našeg tima u prijateljskom meču na "Kupu solidarnosti" je selekcija Brazil. Posle te utakmice (sutra 14 časova) sledi put na Filipine gde igramo sve mečeve na SP.

Evo kako je izgledao tok meča:

38. minut 83:62 - Petrušev, Jović i Marinković donose Srbiji još veću prednosti, na kraju će to biti i baš ubedljiva pobeda.

32. minut - 70:55, Nikola Jović dominira u ovim momentima. Pitanje pobednika je rešeno, jedino je razlika s kojom će slaviti "orlovi" upitna.

Kraj treće četvrtine - 65:51. Odbrana je daleko slabija nego u prvom delu, ali čini se da naš tim ne forsira previše na ovom meču. Petrušev je dobar u šutu za tri, Bogdanović dominira...

29. minut, 60:45 - Bogdanović fauliran pri šutu za tri poena, ponovo prednost "orlova" raste.

28. minut, 55:43 - Razlika je konstanto između 8 i 12 poena u korist našeg tima. Čini se da s pola gasa igramo.

26. minut, 50:37 - Posle tajm auta Pešića naš tim je zaigrao mnogo bolje i ponovo je dvocifrna razlika.

23. minut, 46:37 - Kinezi su agesivnije ušli u drugi deo meča. Malo igraju čvršću odbranu. Srbija je opušteno počela drugo poluvreme.

Poluvreme 43:28. Odlična Srbija i izuzetno skromna selekcija Kine. Izabranici Aleksandra Đorđevića nisu dostojan rival našoj reprezentacji. Milutinov dominira pod koševima, a Marinković i Bogdanović u spoljnoj liniji.

19. minut - 40:23, Ponovo kapiten pogađa šut za tri poena i raste prednost našeg tima.

17. minut - 37:23, Bogdanović je trojkom doneo Srbiji najubedljivijih "plus 14".

15. minut - 32:21, Dosta slabije odbrane u drugom kvartalu, pre svega našeg tima, pa tako domaći lakše dolaze do poena. Razlika je i dalje dvocifrena.

12. minut - 29:17, Nešto slabija igra na obe strane, dosta izgubljenih lopti. Dobrić je postigao četiri poena za "orlove".

Kraj prve četvrtine 23:12. Dobra igra Srbije i već imamo dvocifrenu prednost.

9. minut - 17:12, Domaći su se probudili i postigli šest vezanih poena.

8. minut - 13:4, Posle sedam minuta i 16 sekundi Kina je postigla prvi koš iz igre.

8. minut - 13:2, Nikola Jović potiže prve poena, posle dva i po minuta bez poena na obe strane.

6. minut, Kinezi koš ne mogu da nam daju iz igre. Šest minuta bez poena...

4. minut - 11:2, Ovacije sa trbina posle dva poena domaćina sa linije slobodnih bacanja.

3. minut - 11:0, Marinković koš i faul, a zatim i Milutinov. Ubedljiv početak za našu reprezentaciju koji kruniše Avramović sa nova dva poena. Đorđević već mora da traži taj-aut.

1. minut - 4:0, Milutinov i Avramović otvaraju meč sa poenima za Srbiju.

Počeo je meč u Šenženu.

Srbiju u danas od 13.30 časova očekuje duel sa selekcijom Kine na "Kupu solidarnosti" u Šenženu.

Selekciju Kine predvodi Aleksandar Đorđević, bivši selektor "orlova". Kinezi su ujedno rival našeg tima i u grupi na Mundobasketu na Filipinima.

Dan kasnije od 14.00 časova po našem vremenu Orlovi će odmeriti snage sa Brazilom i to će biti poslednja provera pred Mundobasket.

Selektor Pešić je u Kinu poveo 13 košarkaša: Bogdana Bogdanovića, Stefana Jovića, Nikolu Jovića, Marka Gudurića, Nikolu Milutinova, Dušana Ristića, Borišu Simanića, Aleksu Radanova, Ognjena Dobrića, Aleksu Avramovića, Vanju Marinkovića, Dejana Davidovca i Filipa Petruševa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja