BORIŠA U IGRI BIO SAMO DVA MINUTA, DOBIO JAK UDARAC, PA HITNO OPERISAN: Pogledajte kako je povređen reprezentativac Srbije (FOTO)
Foto: Dado Đilas

MUNDOBASKET

BORIŠA U IGRI BIO SAMO DVA MINUTA, DOBIO JAK UDARAC, PA HITNO OPERISAN: Pogledajte kako je povređen reprezentativac Srbije (FOTO)

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić, M
foto: Kurir

Svetislava Pešića i reprezentaciju Srbije sačekala je loša vest usred Svetskog prvenstva.

Boriša Simanić je hitno operisan nakon utakmice protiv Južnog Sudana tokom koje je dobio jak udarac u bubreg.

To se dogodilo u samoj završnici meča nakon što je krilni košarkaš prvi put ušao u igru. Simanić je ozbiljnije povređen iako je na terenu proveo tek dva minuta, a sudije su, nakon gledanja snimka procenile da Nuni Omot nije imao nameru da laktom uradi srpskog košarkaša.

Fotoreporter Kurira uhvatio je trenutak udarca, ali i momente pre i posle toga:

1 / 4 Foto: Dado Đilas

Odmah po izlasku iz igre, košarkaš Srbije upućen je na urgentno odeljenje bolnice u Manili, gde je prvo zadržan na ispitivanju, da bi u toku noći pod nadzorom doktora reprezentacije Srbije dr Dragana Radovanovića i operisan. Boriša se oseća dobro, bubreg i sve funkcije su sačuvane, ali je nakon operacije završio svoje učešće na Svetskom prvenstvu.

Košarkaški savez Srbije saopštio je sa svi reprezentativci, članovi stručnog štaba i naše delegacije žele Boriši Simaniću brz i uspešan oporavak. Simanić se dobrim igrama u Saragosi nametnuo selektoru Svetislavu Pešiću, a nakon priprema i prijateljskih utakmica izborio je mesto među 12 igrača za Mundobasket.

Ovo je njegovo prvo veliko takmičenje, koje se, nažalost, za njega završilo pre vremena.

Kurir sport

Bonus video:

01:24

POSTOJI OPASNA KALKULACIJA AKO BUDEMO DRUGI, POBEDA NAM JEDINO IGRA! Gajić uživo sa Filipuina pred utakmicu Srbija - Južni Sudan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track