OD KOGA SMO MI IZGUBILI... Ružna košarka, "divljanje", festival promašaja i rezultat koji ne odgovara Srbiji
Foto: FIBA

MUNDOBASKET

OD KOGA SMO MI IZGUBILI... Ružna košarka, "divljanje", festival promašaja i rezultat koji ne odgovara Srbiji

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Italije pobedila je Portoriko rezultatom 73:57 i tako obezbedila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Činjenica da je Italija trijumfom ostavila Srbiju bez šansi da sa prvog mesta dođe do osam najboljih ekipa manje boli od načina na koji su "Azuri" savladali rivala.

Za razliku od utakmice protiv Srbije u kojoj su pobedili uz odlične procente šuta, Italijani su se pošteno ispromašivali i da su igrali protiv kvalitetnije reprezentacije, pitanje je kako bi prošli.

Italija, Portoriko
foto: FIBA

Nakon što su posle prvih 10 minuta imali 10 poena prednosti, u drugoj su krenuli da ređaju promašaje, što je rival iskoristio da se vrati u igru.

U prvih pet i po minuta treće deonice Italija je postigla samo dva poena, a taj period igre završen je rezultatom 12:11 za evropski tim.

Tek u završnici treće i na startu četvrte četvrtine, zahvaljujući Datomeu, Fontekiju i Ričiju, Italija je koliko-toliko popravila procente i došla do ozbiljnije prednosti koju je sačuvala do kraja.

Italija, Portoriko
foto: FIBA

Italija je iz igre pogodila 30 od 72 šuta, od čega za tri poena 9 od čak 34 pokušaja (protiv Srbije 11 od 21). Uhvatili su izabranici Poceka neverovatnih 19 skokova u napadu, što je možda i napravilo ključnu razliku.

Računica za Orlove

Kada je reč o reprezentaciji Srbije, sve je jasno - pobeda protiv Dominikanske Republike donosi nam plasman u četvrtfinale sa drugog mesta.

Naravno, poraz bi nas ostavio bez mesta među osam najboljih.

U slučaju da pobedi Srbija će za polufinale igrati protiv SAD ili Litvanije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track