OGLASIO SE JUŽNI SUDAN ZBOG SIMANIĆA: Tužni smo i potreseni!
Foto: Starsport

mundobasket

OGLASIO SE JUŽNI SUDAN ZBOG SIMANIĆA: Tužni smo i potreseni!

Mundobasket -

Košarkaški savez Južnog Sudana oglasio se saopštenjem zbog povrede srpskog košarkaša Boriše Simanića.

Reprezentativac Srbije dobio je udarac od igrača Južnog Sudana Nunija Omota, posle kog je hitno hospitalizovan i operisan, da bi posle drugog operativnog zahvata ostao bez bubrega.

"Košarkaški savez Južnog Sudana obavešten je o povredi igrača Boriše Simanića i naknadnom vađenju bubrega usled incidenta koji se dogodio na prošlonedeljnoj utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije. U duelu je došlo do kontakta srpskog igrača i reprezentativca Južnog Sudana Nunija Omota. Sudije su pregledale snimak incidenta odmah nakon što se dogodio i nije utvrđeno da je Omot napravio prekršaj. Tada ni savez ni igrač nisu bili upoznati sa ozbiljnošću Simanićeve povrede. Okolnost je bila nenamerna i nesrećna", navode iz Saveza Južnog Sudana.

Podršku Boriši dao je i akter ove nemile situacije.

"Duboko sam tužan zbog vesti o Simanićevoj povredi. Kao sportista, iz prve ruke razumem težinu njegove situacije i duboko mi je žao što se to dogodilo. Nijedan igrač ne bi trebalo da prolazi kroz to. Molim se za Simanićev oporavak i brz povratak na teren", rekao je Nuni Omot.

Iz KS Južnog Sudana ističu i da je njihov košarkaš bio meta rasizma i uznemiravanja nakon situacije sa Simanićem.

"Federacija bi se dodatno pozabavila rasizmom i uznemiravanjem koje je pretrpeo igrač Nuni Omot nakon što su se pojavile vesti o ovom žalosnom razvoju događaja. Osuđujemo bilo kakav rasizam usmeren prema igraču. Košarka je sport za koji je poznat da spaja jude, a ne da se koristi kao oruđe predrasuda. Na kraju, upućujemo molitve i najbolje želje Borisi Simaniću", navode iz KS Južnog Sudana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track