STEFAN JOVIĆ SJAJNIM PARTIJAMA NA SP OBEZBEDIO POVRATAK U EVROLIGU: Napušta Saragosu, ali ostaje u Španiji, ide u redove velikana
Foto: Starsport

bravo, majstore

STEFAN JOVIĆ SJAJNIM PARTIJAMA NA SP OBEZBEDIO POVRATAK U EVROLIGU: Napušta Saragosu, ali ostaje u Španiji, ide u redove velikana

Mundobasket -

Igranje na Svetskom prvenstvu može da bude od velike koristi. Pravi primer je plejmejker Srbije Stefan Jović.

Stefan Jović
foto: Starsport

Sjajne partije iskusnog košarkaša na Mundobasketu nisu prošle nezapaženo. Odmah po okončanju SP Stefana Jovića je kontaktirala Valensija sa jasnom željom da ga dovede i omogući mu igranje u Evroligi.

Kako pišu španski mediji transfer je kompletiran i uskoro bi trebalo da bude i ozvaničen. Stefan Jović jeste produžio ugovor sa Saragosom ovog leta, ali ima i klauzulu po kojoj može napustiti klub ukoliko bude plaćeno određeno obeštećenje. A, ono kako pišu španski novinari iznosi 300.000 evra.

Posle povrede Martina Hermansona čelnici Valensije bili su svesni da imaju problema na mestu plejmejkera. Islanđanin je pokidao ligamente kolena i prema prvim prognozama će na parket moći tek u martu. Zato je Valensija odlučila da angažuje novog igrača, a izbor je pao na Stefana Jovića.

Iskusni plejmejker igrao je Evroligu sa Crvenom zvezdom, Bajernom, Himkijem i Panatinaikosom. Košarkašku karijeru započeo je u rodnom Nišu, a igrao je još za Slogu iz Kraljeva, kragujevački Radnički i Saragosu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track