Kragujevčani deklasirali Budvu u kvalifikacijama!
Foto: Saša Pavličić

Liga šampiona

Kragujevčani deklasirali Budvu u kvalifikacijama!

Ostali sportovi -
Golove za srpski tim postigli su Zloković i Đorđe Filipović po 3, Burić, Korolija, Gak i Basara po 2, Rozental, Vuksanović i Filip Filipović

KRAGUJEVAC - Vaterpolisti Radničkog uspešno su startovali u B grupi kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su četvrtak u Kragujevcu, u meču prvog kola, savladali ekipu crnogorskog predstavnika Budve sa 17:4 (4:2, 2:1, 6:1, 5:0).

Golove za srpski tim postigli su Zloković i Đorđe Filipović po 3, Burić, Korolija, Gak i Basara po 2, Rozental, Vuksanović i Filip Filipović, a za Budvu Popović, Marković, Đurđić i Paškvalin.

"Ova utakmica je bila jako bitna za nas, jer je prva zvanična koju smo odigrali posle nekoliko meseci. Ima tu i dosta novih momaka i svi znamo da je potrebno vreme da se sve kockice uklope. Jako je bitno da igramo stabilno, pogotovo u odbrani i mislim da smo u tome uspeli, ne računajući par malih propusta. Ovo je samo prvi korak ka konačnom plasmanu, idemo dalje", izjavio je vaterpolista Radničkog Slavko Gak.

Domaćin turnira sutra igra dve utakmice, od 10.30 sati protiv nemačkog Hanovera, a od 19.30 protiv rumunske Oradee.

U ostalim mečevima prvog kola Spartak Volgograd je pobedio Hanover sa 14:9, a Oradea je bila bolja od francuskog Monpeljea - 12:11.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track