LIGA ŠAMPIONA: Zvezda i Radnički u trećoj rundi kvalifikacija

Vaterpolo

LIGA ŠAMPIONA: Zvezda i Radnički u trećoj rundi kvalifikacija

Ostali sportovi -
Prvo mesto na turniru obezbediće srpskim predstavnicima lakšeg protivnika u četvrtfinalnoj rundi, koja počinje 26. oktobra

Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca osvojili su prva mesta na kvalifikacionim turnirima za plasman u Ligu šampiona, pošto su u utakmicama trećeg kola zabeležili pobede.Zvezda je na Tašmajdanu savladala ruski Sintez sa 9:8 (1:2, 2:2, 4:2, 2:2), dok je Radnički u italjinskom Soriju bio bolji od zagrebačke Mladosti sa 12:6 (4:2, 2;1, 3:1, 3:2)Prvo mesto na turniru obezbediće srpskim predstavnicima lakšeg protivnika u četvrtfinalnoj rundi, koja počinje 26. oktobra.Najefikasniji u timu aktuelnog prvaka Evrope i Srbije bio je Strahinja Rašović, koji je u prelomnoj trećoj četvrtini postigao dva gola.Kod Kragujevčana raspoložen za igru bio je Boris Zloković sa četiri gola, Filip Filipović je postigao tri, a Đorđe Filipović dva.

Potencijalni rivali Zvezde i Radničkog

Potencijalni rivali vaterpolista Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona su mađarski Solnok, grčki Vuljagmeni, italijanski Pro Reko i Sintez iz Kazanja.

Crvena zvezda i Radnički su završili kao prvoplasirani u svojim grupama i igraće protiv ekipa koje su zauzele drugo mesto, s tim što crveno-beli ne mogu da dobiju Sintez, a Kragujevčani Pro Reko.

Žreb za treću fazu kvalifikacija održaće se 14. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track