BRAZIL BOLJI U PET SETOVA: Srbiji svetsko srebro

Odbojka

BRAZIL BOLJI U PET SETOVA: Srbiji svetsko srebro

Ostali sportovi -
Izabranici selektora Kolakovića poraženi od domaće selekcije posle velike borbe

Muška odbojkaška reprezentracija Srbije osvojila je srebrnu medalju na prvom Svetskom prvenstvu za igrače do 23 godine starosti, pošto je u finalu posle pet setova poražena od Brazila (29:27, 15:21, 21:17,19 :21, 15:13).

Prvi set je bio veoma dramatičan a domaći igrači dobili su ga posle velike borbe rezultatom 29:27. To međutim nije demoralisalo izabranike selektora Igora Kolakovića, koji su u drugom setu, koji su sve vreme kontrolisali dobili rezultatom 21:15. Treći deo igre Brazilci su lako dobili 21:17 i stigli na korak od prve titule. Četvrti deo igre bio je izjednačen do polovine, kada je naš tim stvorio prednost od četiri poena 15:11. To je bilo dovoljno da se meč rutinski odvede u odlučujući set.

Posle deset poena u petom setu rezultat je bio 5:5. Brazil prvi put stiče dva poena prednosti 5:7, a Kolaković traži tajm aut. Na promeni strana domaći tim je vodio 8.6. Igra se poen po poen, a pri rezultatu 9:10 Srbija ne koristi kontru za izjednačenje. Ista stvar se dešava i na 10:11.

Mnogo šansi imao je naš tim da izjednači i potpuno se vrati u set, ali je Brazil zbog propuštenih kontri srpskog tima ima meč loptu 14:12. Još se igra 14:13, ali Brazilci dobrim prijemom uzimaju poen i dolaze do titule.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track