Rukometašice Srbije razbile Švajcarsku

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Rukometašice Srbije razbile Švajcarsku

Ostali sportovi -
Najefikasnija u pobedničkoj selekciji bila je Marija Lojpur sa sedam golova, a Sanja Rajović dodala je na to još četiri pogotka.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije uspešno je startovala u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, pošto je u Vrnjačkoj Banji savladala Švajcarsku sa 32:21 (15:6) u meču Pete grupe.Najefikasnija u pobedničkoj selekciji bila je Marija Lojpur sa sedam golova, a Sanja Rajović dodala je na to još četiri pogotka.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je posle pobede nad Švajcarskom da je zadovoljan igrom svojih izabranica i istakao osvajanje medalje kao cilj na prvenstvu.

"Zadovoljan sam utakmicom. Imamo zaista dobar tim i sve devojke su igrale dobro. Prošle godine na Evropskom prvenstvu smo pokazali da možemo mnogo, a ove godine cilj nam je medalja. Nema reprezentacije na svetu koju moje devojke ne mogu da pobede", rekao je Bošković.

On je dodao da protiv Slovenije u drugom kolu očekuje "tvrdu utakmicu", kao i pobedu svojih igračica. Srpska rukometašica Jelena Živković ocenila je da je Švajcarska u drugom poluvremenu duela u Vrnjačkoj Banji igrala bolje. "Drugo poluvreme odigrale su bolje, za razliku od prvog dela. Malo smo se opustile, ali smo ostvarile cilj. Idemo dalje, u Sloveniju, na pobedu", kazala je Živkovićeva. Selektor reprezentacije Švajcarske Jesper Holmris kazao je da su njegove izabranice pružile svoj maksimum u duelu sa Srbijom, ali da nisu imale odgovor na odličnu igru domaće selekcije. "Moje devojke su se trudile, ali igrali smo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu i nismo uspeli da se suprtostavimo na pravi način", kazao je Holmris.Izabranice selektora Saše Boškovića u sledećem kolu, 27. oktobra, gostuju selekciji Slovenije u Ljubljani.Prvenstvo Evrope igra se od 7. do 21. decembra sledeće godine u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track