RUSKA BORILAČKA VEŠTINA: Sistema gostuje u Beogradu
Foto: Kurir Sport

Stiže Denis Rjauzov

RUSKA BORILAČKA VEŠTINA: Sistema gostuje u Beogradu

Ostali sportovi -
Seminar će voditi instruktori Denis Rjauzov i Miodrag Bajić, uz asistenciju instruktora škole samoodbrane KBK Krstaš

BEOGRAD - U organizaciji Kik boks kluba Krstaš i Međunarodnog centra za specijalističku borbenu obuku "Volk", organizuje se seminar ruske "Sisteme" u sportskoj dvorani Sportskog društva Radnički Beograd.

Seminar će voditi instruktori Denis Rjauzov i Miodrag Bajić, uz asistenciju instruktora škole samoodbrane KBK Krstaš.

Sistema je autohtona ruska tradicionalna borilačka veština i vuče duboke korene iz daleke prošlosti ruskog naroda. Koristili su je ruski Kozaci kao način borbe protiv višestruko jačeg neprijatelja, jer su oni bili graničari koji su čuvali ogromne i nepregledne granice Ruskog carstva. U nužnosti su osmislili borilačku veštinu koja im je pružala prednost u borbi protiv višestruko brojnijeg protivnika na bojnom polju.

Tokom Drugog Svetskog rata koristili su je ruski diverzanti koji su odlazili duboko u neprijateljske teritorije, da bi izvršavali izviđanja, diverzije, zarobljavanje takozvanih živih jezika i slično...

Posle Drugog Svetskog rata, "Sistema" je podignuta na najviši mogući nivo, jer su je doktori nauka biomehanike obradili i razradili na naučnom nivou u ruskim Institutima. Ona je tako bila spremna za buduću službenu upotrebu. Takvu izuzetnu borilačku veštinu sa prostim nazivom "Sistema" koristili su agenti KGB i određene elitne jedinice Specnaza.

Međunarodni Centar borbene specijalističke obuke “Volk” (BSO Volk) je osnovan u Moskvi u okvirima holdinga Volk, sa ciljem poboljšanja kvalifikovanosti zaposlenih u oblasti bezbednosti. Obuka se vrši kroz borilačku "Sistemu". Međunarodni Centar BSO Volk iz Rusije je otvorio svoja predstavništva u Srbiji, Mađarskoj, Švajcarskoj i na Tajvanu.

Seminar će trajati tri dana (6-8. decembar 2013.).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track