SRAMOTA: Deca šampioni treniraju u logoraškim uslovima!

Velika nebriga obrenovačkih političara prema deci

SRAMOTA: Deca šampioni treniraju u logoraškim uslovima!

Ostali sportovi -
Bez pomoći Iako su za dve godine osvojili više od 750 medalja i pehara, klinci iz džudo kluba Radnički Obrenovac vežbaju u skloništu bez vode i toaleta
1 / 3

Sramota!Mlađe kategorije džudo kluba Radnički iz Obrenovca u prethodne dve godine osvojile su više od 750 medalja i pehara iako treniraju u uslovima nedostojnim čoveka, tvrdi ogorčeni trener Radisav Marković! Klub je celu deceniju trenirao u Hali sportova u Obrenovcu, a zatim je iz nje izbačen, pa se poslednjih nekoliko godina treninzi održavaju u podzemnom skloništu, u kojem nema vode, ne radi vodeni čvor, a imaju i konstantne probleme sa strujom.Ipak, uprkos svim problemima, na treninge dolazi više od 50 klinaca. Iako rade u užasnim uslovima, malom prostoru u kojem vlaga izbija sa svih strana, obrenovački džudisti na svakom takmičenju i u svim konkurencijama osvajaju pehare i medalje, a opštinski čelnici nemaju nameru da na bilo koji način pomognu jednom od najperspektivnijih klubova u Srbiji.- Klub je 10 godina trenirao u Hali sportova, ali je onda izbačen. Iako donosimo medalje sa svetskih i evropskih takmičenja, nemamo nikakvu podršku čelnika opštine Obrenovac. Sami se finansiramo jer niko ne želi da pomogne da se deci šampionima obezbedi sala, odlazak na takmičenja i oprema - kaže Marković za Kurir i dodaje da su opštinski moćnici u nekoliko navrata obećavali pomoć, ali da ona nikad nije stigla:- Dogurali smo do toga da 50-60 mališana svakoga dana trenira po tri sata, a vikendom i kada je raspust čak i dva puta dnevno. Radimo u nehumanim uslovima, bez vode i toaleta, u zagušljivom i memeljivom podzemnom skloništu. Ima vlage, hladno je i nema grejanja. U ovoj godini smo bili na 46 takmičenja, na kojima smo osvojili više od 300 medalja, a na 20 nismo uspeli da odemo zbog finansija.

Ništa od prvenstva u ItalijiRODITELJI VIŠE NEMAJU NOVCA!Vojislav Sokić je otac dvojice klinaca koji treniraju u džudo klubu Radnički iz Obrenovca. On je ogorčen na ponašanje opštinara, koju su više puta na lokalnoj televiziju tvrdili da su obezbedili besplatne treninge za svu decu u Obrenovcu, što nije ispunjeno.- Strašno je ovo što se događa! Jasno mi je da je fudbal najpopularniji sport i da se najviše novca izdvaja za njega, ali nama bi bila dovoljna mrvica da budemo još uspešniji. Krivo mi je što se moja deca trude, osvajaju medalje, ali to nikome nije važno. Evo, predstoje nam takmičenja u Italiji i Ljubljani, na koja ne mogu da pošaljem svoju decu jer zaista više nemamo novca - kaže Sokić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track