Japanke ih žuljale, pa su ih zato izule

MUNDIJAL Srbija bolja od Japana na otvaranju

Japanke ih žuljale, pa su ih zato izule

Ostali sportovi -
Zasluženo Srpske rukometašice preokretom u Nišu započele takmičenje na SP

Počelo je dobro!Pobedom nad selekcijom Japana rukometašice Srbije počele su učešće na Svetskom prvenstvu, koje je juče počelo u našoj zemlji 28:26 (10:13). Srpkinje su se dugo mučile protiv borbenih Azijatkinja, ali meč su uspele da prelome u prvoj polovini drugog poluvremena i do kraja su samo održavale prednost.Ubila ih tremaOdbrana je bila nesigurna, napad neuigran, s previše tehničkih grešaka, mada je i španski sudijski par olako isključivao Srpkinje. Japanke su to obilato koristile i do 26. minuta svele rivalke na svega osam golova.Ipak, stvari su u nastavku postavljene na svoje mesto. Selektor Saša Bošković je insistirao na čvrstoj odbrani, koja je bila potpomognuta sjajnim golmanima Katarinom Tomašević i Jovanom Risović, iz čega je, naravno, proistekao veliki broj kontranapada, krunisan s nekoliko laganih, ali veoma važnih pogodaka.Povreda PopovićeveJedini problem može da predstavlja povreda Jelene Popović, koja je zbog jakog udarca u nos morala da napusti igru u 29. minutu i više se nije vraćala na teren.Naredni rival našim devojkama, sutra od 18.00 časova, biće selekcija Alžira, pošto im je današnji dan slobodan.

Ples za Nišlije... Ceremonija otvaranja Svetskog prvenstva
Ples za Nišlije... Ceremonija otvaranja Svetskog prvenstva

Niš. Dvorana: Čair. Gledalaca: 3.500. Sudije: Garsija/Marin Lorente (Špa). Sedmerci: Srbija 4 (4) - Japan 6 (2). 2 minuta: Srbija 12 - Japan 8 minuta. Crveni karton: Sanja Damnjanović 58. minut.Srbija: Risović 7 odbrana, Tomašević 10 odbrana, Krpež 3, Popović 1, Lekić 6, Živković 1, Damnjanović 5, Erić, Rajović, Ognjenović 5, Filipović 1, Nišavić, Stoiljković, Lisčević, Cvijić 1, Lojpur 5.Selektor: Saša Bošković.Japan: Hida, Fijuma 6 odbrana, Masuda, Takahaši 1, Kamimači1, Nišikori, Jokošima 6, Fudži 7, Katsuren 1, Arihama 5, Tanabe 4, Ikehara, Išitate 4, Hajafune, Hara, Nagata.Selektor: Mašamiči Kurijama.

Dobra vestJELENA NIJE SLOMILA NOSSelektora Sašu Boškovića raduje što povreda Jelene Popović nije ozbiljna.- Dobila je jak udarac u nos, ima rasekotinu, ali nije strašno. Nije sporno ni ako izgubimo utakmicu. Devojke će uvek dati maksimum, a publika će to umeti da nagradi.

Japan Alžirom

Nemojte zameriti devojkama. Menjao sam ih. Kada je bilo najpotrebnije našao sam pravu bekovsku postavu, Lekić, Damnjanović i Živković i one su najbolje funkcionisale. Nemam zamerki na Lišćević, koju sam pustio da krene utakmicu. Pomažem joj dosta i ona ima sigurno veliku želju da igra. I Jelena Popović je dobro. Dobila je posekotinu, ali verujem da će sve biti dobro, rekao je Bošković.

Sanja Damnjanović je kazala: "Očekivali smo tešku utakmicu. Ministar Vanja Udovičić nam je rekao da su prve utamice po pravilu najteže i ja se apsolutno slažem sa njim. Znali smo da su Japanke brze, da imaju jako dobre finte. U prvom poluvremenu imali smo sjajnu podršku od Katarine Tomašević. U drugom delu, krenule smo bolje sa odbranom. Bila je tu i Jovana Risović, a i bolje smo igrale napad. Stvarno sam srećna zbog pobede. Idemo dalje.

Andrea Lekić, kapiten rukometašica Srbije:"Nismo zadovoljni prikazanom igrom u prvom poluvremenu. Verujte mi, jako je teško adaptirati se na njihov stil igre. Nama je ovo prva utakmica na Svetskom prvenstvu i prva utakmica sa ekipom sa ovakvim stilom igre. Drago mi je što smo prelomili rezultat i na kraju pobedili. Srećna sam, jer smo uspele da ostvarimo prvu pobedu. Sada će sve biti lakše.

Pored selekcija Srbije i Japana, u Grupi B se takmiče još Danska, Brazil, Kina i Alžir. Srbija, koja je domaćin Svetskog prvenstva, sledeći meč će igrati protiv Alžira u nedelju u hali Čair od 18.00.

http://www.youtube.com/watch?v=xZZBqblth0o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track