NOKAUT FAZA: Koreja mora pasti!
Foto: Fonet

Srpkinje večeras kreću u odlučujuću borbu

NOKAUT FAZA: Koreja mora pasti!

Ostali sportovi -
Rukometašice Srbije večeras (20.45) u Kombank areni igraju meč osmine finala Svetskog prvenstva protiv selekcije Južne Koreje

Nemaju pravo na grešku ili slab dan!Skor od četiri pobede i jednog poraza u prvoj fazi Svetskog prvenstva u Nišu večeras (20.45) neće imati nikakvu funkciju, jer najbolje srpske rukometašice susretom protiv Južne Koreje započinju eliminacioni ciklus na ovom mundijalu. Igračice selektora Saše Boškovića do sada nisu imale priliku da se susretnu s takvim sistemom takmičenja, pa je pritisak nad njima daleko veći nego prošle godine na Evropskom šampionatu, ali one veruju da mogu da se prilagode takvom pristupu.- Pred nama je definitivno najteži deo takmičenja, jer do sada nikad nismo igrale nokaut fazu, što znači da sebi ne smemo dozvoliti loš dan. Znate kako se kaže: „Ako hoćete da budete šampioni, morate da pobedite šampione“. Svesne smo da smo izabrale teži put jer da smo pobedile Brazil, izbegle bismo Koreju i Norvešku. Ovako, same smo birale i sad nema kukanja, treba biti pametan da bi se ostvarila pobeda - kaže Sanja Damjanović.Ni golman srpske selekcije Katarina Tomašević, koja kaže da se raduje igranju u Areni jer voli u njoj da nastupa, nije oduševljena što će večeras odmeriti snage protiv Južne Koreje.- Ispostavilo se da igramo protiv Koreje, što nikako nisam želela, ali šta je, tu je. Reč je o sjajnom rivalu, znače nam mečevi koje smo igrali protiv Japana i Kine jer te ekipe gaje isti stil igre, s tim što su Korejke kvalitetnije. Svesni smo da će atmosfera u Areni biti drugačija od one u Čairu, gde smo igrali u prvom krugu i gde smo se osećale fantastično, ali prošle godine smo nastupale u najvećoj srpskoj dvorani i mogu vam reći da volim da igram u njoj - kaže Katarina Tomašević.

Katarina KrpežBITNE SMO SAMO MIS konstatacijom da stil igre Korejki ne leži selekciji Srbije slaže se i Katarina Krpež, ali smatra da sve ipak zavisi od nje i njenih saigračica.- Ukoliko odigramo kako znamo i umemo, nema sumnje da možemo trijumfovati u duelu protiv bilo kod protivnika, zbog čega i kažem da nije bitan stil igre rivala, mada moram priznati da nam ne odgovara. Potrebno je samo da smanjimo broj tehničkih grešaka i uz podršku s tribina možemo mnogo - kaže Krpežova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track