POTRESNA PRIČA: Golman Partizana odrastao bez oca pomaže decu po domovima
Foto: Kurir Sport

Rukometaš velikog srca

POTRESNA PRIČA: Golman Partizana odrastao bez oca pomaže decu po domovima

Ostali sportovi -
Iskusni golman crno-belih ulepšao je predstojeće praznike deci koju je sreo paketićima
1 / 2 Foto: Kurir Sport

BEOGRAD - Golman Rukometnog kluba Partizan Radivoje Ristanović, u nedelju je sa svojim saigračima posetio dom u Zvečanskoj i Svratište u Krfskoj. Deci koju je tamo sreo ulepšao je predstojeće praznike paketićima. Pozivu da učestvuje u ovoj akciji odazvao se odmah, između ostalog, i zato što ima sličnu životnu priču kao ova napuštena deca.

"Kada sam imao sedam godina, tata je napusto majku, brata i mene. Poslednji put sam ga video pre 17 godina. Majka Rada se borila sama da nas izvede na pravi put i zbog toga joj se divim jer nije bilo lako", počinje svoju priču Ristanović koji je omiljeni saigrač svojim drugovima iz tima.

"Uopšte nije bilo svejedno dok sam bio sa dečicom kojoj smo u nedelju odneli paketiće. Rastužio sam se jer, na neki način, znam kako im je", dodaje on.

Ubrzo nakon očevog odlaska, počeo je da trenira rukomet.

"Sa devet godina sam došao u Partizan i zavoleo rukomet. Da toga nije bilo, ko zna gde bih ja danas bio. Žao mi je te dece jer nisu ni za šta kriva. Voleo bih da ljudi postanu svesniji da u domovima žive deca koja jedva čekaju da ih posetite. Njima nisu toliko bitni pokloni koliko druženje. U nedelju sam video da su oni jedna porodica. Delili su sve što smo im odneli. Od slatkiša, preko garderobe, do igračaka", kaže Ristanović.

Ponikao je u Partizanu i nakon što je u crno-belom dresu stasao u jednog od najtraženijih golmana - potpisao je za Lovćen, potom Vojvodinu, a sa uspehom je branio i u Španiji, gde je između ostalih nosio i dres Portland San Antonija. Poslednji angažman mu je bio u Kataru.

Nakon skoro deset godina provedenih u inostranstvu, ove sezone se vratio u Partizan kako bi svom matičnom timu pomogao da povrati titulu državnog šampiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track