Danci i Mađari otpisali Čehe i Norvežane

Evropsko prvenstvo za rukometaše

Danci i Mađari otpisali Čehe i Norvežane

Ostali sportovi -
Španci su opravdali ulogu favorita i u drugi krug šampionata prenose četiri boda, dok su Makedonci slavili posle velike i neizvesne borbe i prošli dalje sa značajna dva boda

Danci i Mađari otpisali Čehe i NorvežaneRukometaši Danske savladali su selekciju Češke sa 33:29, dok su Mađarska i Norveška igrali nerešeno 26:26, u današnjim utakmicama trećeg kola prvenstva Evrope.Domaćin Danska superiorno je osvojila prvo mesto u A grupi, a Mađarima je bod protiv Norvežana u B grupi bio dovoljan za plasman u drugu rundu takmičenja.

Španci su opravdali ulogu favorita i u drugi krug šampionata prenose četiri boda, dok su Makedonci slavili posle velike i neizvesne borbe i prošli dalje sa značajna dva boda.

Današnji rezultati:

A grupa (Herning):

Makedonija - Austrija 22:21 (12:10) Danska - Češka 33:29 (21:17)Konačna tabela: Danska 6 bodova, Makedonija 3, Austrija 2, Češka 1.

B grupa (Alborg):

Španija - Island 33:28 (16.15) Mađarska - Norveška 26:26 (16:13)Konačna tabela: Španija 6, Island 3, Mađarska 2, Norveška 1.Sutra su na programu utakmice poslednjeg trećeg kola u grupama C i D u kojima se u Arhusu sastaju Poljska - Rusija i Srbija - Francuska (C), a u Kopenhagenu Hrvatska - Švedska i Belorusija - Crna Gora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track