Velibor Sovrović: Ne svetim se Savezu
Foto: Marina Lopičić

KATEGORIČAN Sovrovića pogodile spekulacije

Velibor Sovrović: Ne svetim se Savezu

Ostali sportovi -
Bivši predsednik Vaterpolo saveza Srbije objasnio zašto je preduzeće „Lasta“, na čijem je čelu, pustilo menicu koja je blokirala račun VSS

Muka se na muku lepi.Veliki problemi Vaterpolo saveza Srbije, koji je već skoro godinu dana bez predsednika (ukoliko izuzmemo kratku epizodu Zorana Babića), produbljeni su blokadom računa. Podatak da je menicu koja je blokirala „vaterpolo kuću“ pustilo preduzeće „Lasta“, na čijem je čelu nekadašnji prvi čovek VSS Velibor Sovrović, odmah je pokrenula spekulacije da se radi o ličnoj osveti zbog smenjivanja.- To nema veze sa istinom - kaže Sovrović za Kurir i objašnjava kako je došlo do puštanja menice.- Banka Inteza nije mogla da naplati dug od VSS i pustila je na naplatu „Lastinu“ garanciju, koju smo dali za kredit Saveza. U trenutku kada je realizovana naplata od „Laste“ u iznosu od tri miliona dinara duga, nama nije preostalo ništa drugo nego da naplatimo menicu VSS koju smo imali kao kontragaranciju.Sovrovića je posebno zabolela priča o ličnoj osveti Savezu, kojem je predsedavao skoro osam godina.- Naravno da sam tu odluku doneo nevoljno, ali je to bilo jedino moguće u skladu sa zakonskim poslovanjem „Laste Beograd“ - zaključio je Velibor Sovrović.

Što više medalja donesu, njima sve teže... Srpski vaterpolisti
Što više medalja donesu, njima sve teže... Srpski vaterpolisti

Derbi na BanjiciPARTIZAN DOČEKUJE RADNIČKIVaterpolisti Partizana dočekuju danas (17.30) na Banjici lidera na tabeli i neporaženu ekipu u prvenstvu - Radnički iz Kragujevca. U senci velikog derbija večeras će biti odigrani i ostali susreti 8. kola, a snage će odmeriti Crvena zvezda - Nais, Dunav - Banjica i Vojvodina ŽAK.Zanimljivo je da će Partizan i Radnički samo sedam dana kasnije odmeriti snage u okviru polufinala Kupa Srbije, a pobednik će ostati u trci za prvi domaći trofej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track