PARTIZAN PREZNOJIO KRAGUJEVČANE: Radnički sa Zvezdom u finalu Kupa
Foto: Saša Pavličić

Vaterpolo

PARTIZAN PREZNOJIO KRAGUJEVČANE: Radnički sa Zvezdom u finalu Kupa

Ostali sportovi -
Kragujevčani pobedili 9:7 i naneli četvrti ovosezonski poraz Partizanu

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca drugi su finalista Kupa Srbije. Kragujevčani su na Tašmajdanu savladali beogradski Partizan rezultatom 9:7 i u nedelju (19.55, RTS 2) će pokušati da preotmu trofej Crvenoj zvezdi na njenom bazenu.

Za razliku od utakmice pre sedam dana, kada su izabranici trenera Dejana Jovovića na Banjici slavili rezultatom 9:2, mlada ekipa Partizana je ovoga puta pružila znatno žešći otpor snažnom rivalu, koji je u završnici meča na čist kvalitet izborio istorijsko finale.Ovo je bio četvrti trijumf Radničkog na isto toliko mečeva protiv crno-belih u ovoj sezoni.

Trener Radničkog Dejan Jovović rekao je da je zadovoljan prvim plasmanom njegovih vaterpolista u finale Kupa Srbije. "Finale je finale. Radnički prvi put u svojoj kratkoj istoriji igra finale, što je korak napred u odnosu na prošlu godinu. Mislim da smo loše počeli utakmicu, pogotovo u odbrani sa igračem manje. Kada smo to uspeli da konsolidujemo, počeli smo da preokrećemo igru u našu korist, a samim tim i rezultat", rekao je Jovović.

"Finale će biti otvoreno. Mi treba da se pre svega oporavimo, jer utakmice sa Vojvodinom i Partizanom nemaju istu težinu. Mislim da će sve zavisiti od nas", rekao je Jovović. Trener Partizana Vladimir Vujasinović kazao je da je njegov tim želeo "svim srcem" da se plasira u finale, kao i da je prezadovoljan igrom tima. "Ovi momci su pokazali sav talenat koji imaju. Da smo imali malo više sreće, mogli smo da izađemo kao pobednici. Odlično smo počeli, ali je nedostajalo malo iskustva i koncentracije. Imali smo u drugoj četvrtini tri loša minuta zbog kojih smo izgubiliu utakmicu, a mislim da smo ih nadigrali u preostalom delu meča nadigrali", rekao je Vujasinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track