ŠAMPIONSKI GENI MATIJASA: Sin legendarnog Helmuta Majera osvojio zlato u spustu
Foto: Reuters

Autrijanac iznenadio sve

ŠAMPIONSKI GENI MATIJASA: Sin legendarnog Helmuta Majera osvojio zlato u spustu

Ostali sportovi -
Dvadesettrogodišnji Majer ostvario je najveći uspeh u karijeri, u kojoj je do sada samo dva puta stajao na pobedničkom postolju. Nikada na najvišem stepeniku, i nikada u spustu

SOČI - Prvu zlatnu medalju u alpskim disciplinama na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju osvojio je Austrijanac Matijas Majer, sin legendarnog Helmuta Majera, takođe osvajača olimpijske medalje, koji je jutros pobedio u spustu, u vremenu dva minuta, šest sekundi i 23 stotinke.

Srebrna medalja pripala je Italijanu Kristofu Inerhoferu koji je za pobednikom zaostao šest stotih delova sekunde, dok je bronza pripala Norvežaninu Kjetilu Jansrudu koji je kroz ciljnu liniju prošao sa zaostatkom od deset stotinki u odnosu na pobednika.

Dvadesettrogodišnji Majer ostvario je najveći uspeh u karijeri, u kojoj je do sada samo dva puta stajao na pobedničkom postolju. Nikada na najvišem stepeniku, i nikada u spustu. U takmičenjima za Svetski kup dva puta je bio drugi, i oba puta u superveleslalomu.

Karijera drugoplasiranog Inerhofera znatno je bogatija od Majerove. Ovaj dvadesetdevetogodišnjak ostvario je do sada šest pobeda u Svetskom kupu, ali najveće uspehe postigao je na Svetskom prvenstvu 2011. godine kada je osvojio tri medalje - zlatnu u superveleslalomu, srebrnu u superkombinaciji i bronzanu u spustu.

Jansrud je jedini od trojice prvoplasiranih u Sočiju koji u svojoj riznici već ima olimpijski trofej. Na Igrama u Vankuveru pre četiri godine Jansrud je bio "srebrni" u veleslalomu.

Program u alpskim disciplinama na Olimpijskim igrama u Sočiju nastavlja se u ponedeljak superkombinacijom za žene.

Rezultati današnjeg spusta:

1. Matijas Majer (Austrija) - 2:06,23 minuta

2. Kristof Inerhofer (Italija) - 2:06,29

3. Kjetil Jansrud (Norveška) - 2:06,33

4. Aksel Lund Svindal (Norveška) - 2:06,52

5. Trevis Genong (SAD) - 2:06,64

6. Karlo Janka (Švajcarska) - - 2:06,71

7. Peter Fil (Italija) - 2:06,72

8. Bode Miller (SAD) - 2:06,75

9. Maks Franc (Austrija) - 2:07,03

10. Erik Gaj (Kanada) - 2:07,04, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track