POGLEDAJTE KAKO JE PUTIN PODNEO PORAZ RUSIJE: Predsednikovo smrknuto lice sve govori

od sjaja do očaja

POGLEDAJTE KAKO JE PUTIN PODNEO PORAZ RUSIJE: Predsednikovo smrknuto lice sve govori

Ostali sportovi -
Reprezentacija SAD je posle velike drame, produžetaka i penala, savladala Rusiju i to na Putinove oči. Na tribinama je bio i premijer Dmitrij Medvedev, ali ni to nije pomoglo domaćinu.
1 / 3

SOČI – Predsednik Rusije Vladimir Putin nije imao previše razloga za zadovoljstvo posle poraza “zbornaje” u velikom hokejaškom derbiju. Reprezentacija SAD je posle velike drame, produžetaka i penala, savladala Rusiju i to na Putinove oči. Na tribinama je bio i premijer Dmitrij Medvedev, ali ni to nije pomoglo domaćinu.

Za Ruse je trijumf kod kuće pre svega “pitanje ponosa”, ali i osvete, pošto smatraju da su im Amerikanci dužni za istorijski okršaj na Igrama 1980. godine. Rusi su tada u Lejk Plesidu, u polufinalu, poraženi sa 4:3, a taj događaj je ostao upamćen kao “Čudo na ledu”.To je svakako bio duel dve selekcije koje žele zlatnu medalju u hokeju po svaku cenu.Rusi čekaju olimpijsko zlato u hokeju još od 1992. godine, a neki čak tvrde da je to glavnih cilj za domaćine Olimpijskih igara. S druge strane, Amerikanci i dalje pamte Vankuver 2010. godine i težak poraz od Kanade u finalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track