POLICIJSKA ISTRAGA: Kamera na šlemu doprinela teškoj povredi Šumahera
Foto: Reuters

50 dana u komi

POLICIJSKA ISTRAGA: Kamera na šlemu doprinela teškoj povredi Šumahera

Ostali sportovi -
Trenutno se vrše laboratorijska testiranja koja treba da utvrde da li je kamera prouzrokovala raspad kacige i samim tim težu povredu mozga nemačkog sportiste

GRENOBL - Mihael Šumaher se već 50 dana nalazi u bolnici u Grenoblu gde se bori za život posle teškog pada u francuskim Alpima 29. decembra.

I dok lekari čine sve kako bi se sedmostruki šampion Formule 1 oporavio, policija i dalje vodi istragu i ispituje kako je moguće da je Nemac zadobio tako teške povrede mozga kada je utvrđeno da nije vozio velikom brzinom?

Ranija istraga je pokazala da je Šumaher vozio propisanom brzinom i da je sva oprema koju je nosio bila ispravna, ali je uprkos svemu zadobio teške povrede.

Francuska policija je istragu usmerila u pravcu kamere koja se nalazila na kacigi koju je nosio Šumaher. Konkretno, sumnja se da je fotoaparat koji je bio prikačen oštetio kacigu koja je pri udaru nemačkog sportiste o stenu eksplodirala. Trenutno se vrše laboratorijska testiranja koja treba da utvrde da li je kamera prouzrokovala raspad kacige i samim tim težu povredu mozga Šumahera.

Šumaher je već 50 dana u komi. Nedavno je porodica potvrdila da je slavni Nemac preležao upalu pluća i da traje proces buđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track