VELIKI PLANOVI ZA ATLETIKU: Do kraja godine dobijamo halu!
Foto: Marina Lopičić

Vesa Jevrosimović za Kurir

VELIKI PLANOVI ZA ATLETIKU: Do kraja godine dobijamo halu!

Ostali sportovi -
Odlično Prezadovoljan sam rezultatima naših atletičara, u svetu nas već prepoznaju. Uskoro će imati uslove da treniraju i zimi

Dani slave za kraljicu sportova!Srpski atletičari doneli su u proteklom periodu mnogo razloga za radost našoj naciji. Prošle godine dobili smo dve svetske medalje, a ove su na Balkanijadi pokazali da nam nema ravnih. Tu su i novi lični i nacionalni rekordi. Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović za Kurir je pričao o uspesima srpske kraljice sportova, planovima i dugo iščekivanoj atletskoj dvorani, u kojoj će naši sportisti moći da treniraju.- Prezadovoljan sam. Nakon 2013. godine, kad je srpska atletika eksplodirala, uspesi su se nastavili i u 2014. Na Balkanijadi u Istanbulu pokupili smo devet medalja iz 11 disciplina, što je najveći kolektivni uspeh srpske atletike u istoriji. Već smo postali prepoznatljivi u svetu - kaže Jevrosimović.Kako napreduje izgradnja atletske dvorane i kada se očekuje završetak radova?- Prva faza radova privedena je kraju i sada sledi raspisivanje tendera za drugu fazu, odnosno završne radove na dvorani. Očekujemo da će do kraja godine, ako sve bude po planu, naši atletičari imati mesto za treninge i zimi. Postojanja dvorane je vrlo bitno za srpski sport i srpsku atletiku, pogotovo jer zima i hladno vreme kod nas traju dugo. Zato su naši sportisti putovali na pripreme u inostranstvo i na taj način su im obezbeđivani uslovi za rad.Ivana, Emir, Amela i Asmir u poslednje vreme su najzastupljeniji u medijima. Da li pored njih ima još mladih atletičara od kojih možemo očekivati medalje?- Naravno. Dobar pokazatelj za uspešnu budućnost jeste upravo to što, osim njih, trenutno imamo preko deset mladih atletičara o kojima se ne piše mnogo i koji će tek pokazati koliko vrede. Zaista imamo sjajnu generaciju sportista.Uspesi ne dolaze sami od sebe. Ko je najzaslužniji za rezultate u poslednjih godinu dana?- Od kada sam postao predsednik Atletskog saveza, radili smo na tome da oživimo srpsku atletiku. U očima javnosti velike zvezde su naši sportisti, ali za nas su to i njihovi treneri, koji imaju veliku ulogu u rezultatima. Često sam imao priliku da vidim kako dobar talenat propada zbog loše struke. Mi, na sreću, zaista imamo odlične trenere, koji su znali da usmere talenat sportista na pravi način - zaključio je Veselin Jevrosimović.

Emir Bekrić
Emir Bekrić

OptimistaBIĆE JOŠ MEDALJAŠta očekujete u budućnosti od naših atletičara?- Nakon svih uspeha u poslednje vreme očekujemo medalje sa Svetskog prvenstva, pa i Olimpijskih igara. Emir Bekrić je pokazao da je u boljoj formi nego prošle godine, kad je osvojio bronzu na SP, Ivana Španović takođe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track