SUSRET POSLE 24 GODINE: Usvojena paraolimpijka se trkala pred biološkom majkom

Nekima se to nikada ne dogodi

SUSRET POSLE 24 GODINE: Usvojena paraolimpijka se trkala pred biološkom majkom

Ostali sportovi -
Ruskinja koja je zbog problema sa kičmom ostavljena u prihvatilištu, je 1994. godine usvojena u Americi za koju se danas takmiči
1 / 2

Emotivno. Američka paraolimpijka Tatjana Mekfejden se kao višestruka šampionka nadmetala na Paraolimpijskim Igrama u Sočiju, ali je osim samog takmičenja u nordijskom skijanju za nju jednako važna bila i činejnica da su njen pokušaj da osvoji 11 olimpijsku medalju (3 zlatne), sedeći jedna pored druge gledale njena biološka majka i hraniteljka.

"Trkala sam se za porodicu. Kada sam se osećala umorno i u bolovima to mi je davalo snagu i motiv", rekla je Tatjana, koja je pre 24 godina rođena u Rusiji sa nerazvijenom kičmom.

Porodica Debija Mekfejdena, funkcionera u odeljenju za zadravstvo Amerike usvojila je 1994. godine rusku devojčicu, koju je on sreo tokom boravka u toj zemlji. Ona ja po rođenju odneta u prihvatilište, a sada se kao uspešni sportista i profesor univerziteta u Ilinoisu susrela sa biološkom majkom. Tatjana je prošle godine trijumfovala na londonskom i bostonskom maratonu.

http://www.youtube.com/watch?v=2Iu6QsWaiuQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track