VRIŠTALA OD BOLOVA: Nemačkoj skijašici posle teškog pada ugrožena karijera?
Foto: AP

Marija Hefl-Riš hitno prebačena u bolnicu

VRIŠTALA OD BOLOVA: Nemačkoj skijašici posle teškog pada ugrožena karijera?

Ostali sportovi -
Nemica je izletela sa staze, a završila je u zaštitnoj ogradi i vrištala je od bolova. Brzo je intervenisala lekarska ekipa, koja je pored staze ukazala pomoć nemačkoj skijašici

LENCERHAJDE - Nemačka skijašica Marija Hefl-Riš doživela je tešku povredu prilikom pada na trci spusta u švajcarskom Lencerhajdeu.Nemica je izletela sa staze, a završila je u zaštitnoj ogradi i vrištala je od bolova. Brzo je intervenisala lekarska ekipa, koja je pored staze ukazala pomoć nemačkoj skijašici.Hefl-Riš je povredila nogu, ruku i rame i odmah je prebačena helikopterom u obližnju bolnicu, a ozbiljnost povrede još nije poznata.Hefl-Riš je uspela da zadrži prvo mesto u poretku u spustu i tako osvoji mali kristalni globus. Drugo mesto u generalnom poretku spustašica zauzela je Austrijanka Ana Feninger, a treće Slovenka Tina Maze. Pobedu u današnjoj trci spusta odnela je domaća skijašica Lara Gut.

Portparol nemačkog tima Ralf Eder potvrdio je da Hefl Riš neće startovati na preostale tri trke, slalomu, veleslalomu i superveleslalomu.

"Marija nije u stanju da se takmiči u Lencerhajdeu. Njene povrede su ozbiljne", rekao je Eder, dok je trener Tomas Štaufer istakao da je skijašicu zadesila "veoma, veoma loša sreća posle tako dobrog dela sezone".

Hefl Riš je obezbedila titulu u spustu, a u generalnom plasmanu Svetskog kupa vođstvo je preuzela Feninger sa 1.191 bodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track