NOVI TAJSON PRETI KLIČKU: Ukrajinac izbegava borbu jer me se plaši
Foto: AP

31 nokaut u isto toliko borbi

NOVI TAJSON PRETI KLIČKU: Ukrajinac izbegava borbu jer me se plaši

Ostali sportovi -
Trenirao sam s braćom Kličko i tada sam im pokazao što mogu. Nisam baš siguran da su spremni da prihvate borbu sa mnom, rekao je Vajlder

Diontej Vajlder (28) (31-0, 31 KO) je već neko vreme najveća bokserska senzacija. Minulog vikenda je odradio svoju 31. borbu u ringu i protiv Malika Skota zabeležio 31. nokaut u karijeri. I to u prvoj rundi, posle svega 94 sekunde borbe!

Vajlder je 17 puta nokautirao rivala u prvoj rudni, ostale u drugoj!

Mnogi u Vajlderu vide jedinog boksera sposobnog da sa trona skine Vladimira Klička, ali do tog obračuna može da dođe tek 2015. godine.

Obojica takmičara imaju prethodno dogovorene borbe. Vajldera očekuje borba za WBC šampiona. Rival u borbi za tu titulu biće ili Kris Areola ili Bermejn Stivern. Već sada prognoze govore da Vajlder neće imati previše problema u tom meču, a onda se naslućuje duel sa Vladimirom Kličkom za moguće ujedinjenje titula IBF/IBO/WBA/WBO u teškoj kategoriji. Kličko prethodno mora da odbrani titule protiv Aleksa Leapaija i Kubrata Puleva, ali niko ne sumnja da će obojica lako pasti. U slučaju da Deontej i Vladimir zabeleže pobede, njih dvojica bi mogli da se suoče najranije naredne godine, ali je pitanje da li će do toga uopšte doći.

Vajlder je već počeo da podgreva atmosferu izjavama da Ukrajinac izbegava borbu jer ga se plaši.

"Trenirao sam s braćom Kličko i tada sam im pokazao što mogu. Nisam baš siguran da su spremni da prihvate borbu sa mnom", rekao je Vajlder.

Vajlder nema mnogo fizičke sličnosti s Majkom Tajsonom, visok je 201 centimetar, a raspon ruku mu je 213, pa njegovi projektili imaju razarujuću moć poput Tajsonovih. Ovaj teškaš je, uz to, neviđeno brz za svoju visinu, tako da protivnici pred njegovim naletima padaju kao snoplje.

Ostaje da se vidi da li će doći do eventualnog duela neprikosnovenog Ukrajinca i "novog Tajsona", kako su prozvali Dionteja Vajldera. Tada će biti jasno da li je Vajlder napravljen od pravog materijala ili je još jedna napumpana američka priča.

http://www.youtube.com/watch?v=bJqkNLq6dDk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track