VIŠE SREĆE NEGO PAMETI: Izazvao sudar pri brzini od 300km/h i prošao bez povreda
Foto: Printskrin

Napravio veliku glupost

VIŠE SREĆE NEGO PAMETI: Izazvao sudar pri brzini od 300km/h i prošao bez povreda

Ostali sportovi -
Kad sam bio okrenut naglavačke i nisam mogao izaći, video sam da nešto curi iz bolida. To je bio najgori osećaj, rekao je Danac

MONCA - Mladi Danas Marko Sorensen izazvao je opasan sudar tokom prvog kruga trke Formule Reno u Monci, zbog čega je naknadno kažnjen.

Sorensen je napravio veliku glupost kada je pri brzini od gotovo 300 km/h odlučio da promeni smer kretanja, zbog čega je udario u bolid Džazemana Džafara i odleteo u vazduh.

Iako je prizor bio stravičan, pošto se Sorensen okretao na stazi i vozio naopako, Danac je prošao bez ikakvih povreda.

http://www.youtube.com/watch?v=B3-xMqkwHBs

"Kada sam odleteo u vazduh, pomislio sam da sam nastradao. Znaš da ćeš udariti u zid. Prvi udarac je bio snažan, ali znao sam da dolazi i pripremio sam se. No, kad sam bio okrenut naglavačke i nisam mogao izaći, video sam da nešto curi iz bolida. To je bio najgori osećaj. Već sam počeo da razmišljam o tome kako sam zaglavljen, ako se sve zapali. Počeo sam da vičem i dozivam ljude da okrenu bolid i izvade me iz bolida" opisao je svoje neugodno iskustvo Marko Sorensen.

Na kraju su sudije Sorensena proglasile krivim za ovaj udes i kaznile ga s pet mesta unazad na sledećim kvalifikacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track