STROGO POVERLJIVO: Tajna služba htela da ubije maskotu Metsa ako priđe Bilu Klintonu

Sa njima nema šale

STROGO POVERLJIVO: Tajna služba htela da ubije maskotu Metsa ako priđe Bilu Klintonu

Ostali sportovi -
Jedan agent Tajne službe svojevremeno je maskoti Njujork Metsa rekao da će ga snajperisti ubiti ukoliko priđe tadašnjem predsedniku Bilu Klintonu.

NJUJORK - Američka tajna služba ozbiljno shvata svoj posao, posebno kada je reč o zaštiti predsednika SAD. Jedan agent svojevremeno je maskoti Njujork Metsa rekao da će ga snajperisti ubiti ukoliko priđe tadašnjem predsedniku Bilu Klintonu. Ej Džej Mas bio je popularni "Mister Met" u periodu od 1994. do 1997. godine, što znači da je bio prisutan kada je Klinton u aprilu 1997. godine posetio stadion Metsa zbog obeležavanja 50 godina od kako je Džeki Robinson srušio rasnu barijeru u bejzbolu. Mas je ceo incident opisao u autobiografiji "Da, ovde je vruće: Avanture u čudnom, vunenom svetu sportskih avantura".

Iako je zadatak maskote da animira zabavlja publiku na utakmicama agent Tajne službe jasno je Masu dao do znanja da nikako ne prilazi predsedniku Klintonu. "Slušaj me pažljivo. Snajperisti su svuda oko stadiona, za svaki slučaj. Kao što sam ti već rekao, ponašaj se normalno i niko te neće dirati. Ali ako priđeš predsedniku, ubićemo te. Da li si me razumeo", rekao je agent. Čisto da bi bio siguran das u na istim talasnim dužinama agent je ponovio svoju pretnju. "Ako priđeš predsedniku, ubićemo te. Da li si me razumeo?"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track