ZARADIO 30 MILIONA DOLARA: Mejveder stigao do 46. pobede u karijeri
Foto: AP

Amerikanac meč završio u modricama

ZARADIO 30 MILIONA DOLARA: Mejveder stigao do 46. pobede u karijeri

Ostali sportovi -
Mejveder, koji važi za najboljeg boksera sveta, završio je borbu krvav i u modricama, a svoju 46. pobedu u isto toliko mečeva dobio je rezultatima 114:114, 116:112 i 117:111

BEOGRAD - Američki bokser Flojd Mejveder morao je da se potrudi da bi pobedio Argentinca Markosa Maidanu u borbi za ujedinjenje titula u velter kategoriji u verzijama WBA i WBC u Las Vegasu, koju je dobio većinskom odlukom sudija. Mejveder, koji važi za najboljeg boksera sveta, završio je rano jutros borbu krvav i u modricama, a svoju 46. pobedu u isto toliko mečeva dobio je rezultatima 114:114, 116:112 i 117:111. Maidana sada ima učinak od 35 pobeda i četiri poraza. Maidana je pre meča važio za potpunog autsajdera, pogotovo kada mu je zabranjeno da koristi svoje rukavice pre meča, iako ih je Sportska komisija Nevade odobrila.

http://www.youtube.com/watch?v=auKaCep0HOM

"Ljudi su navikli da boksujem i pobeđujem sve i da ne izgubim ni rundu. Ova borba je bila neizvesna. Što se mene tiče, za mene važi "kvaka 22": ako pobedim, onda je meč dosadan, a ako se borim, onda sam ostario. Stalno me je pritiskao i zato sam odlučio da se borim drugačije", rekao je Mejveder. Na konferenciji za novinare je pohvalio svog rivala. "Sjajan si bokser i sjajan si borac, samo nemoj sledeći put toliko da me udaraš ispod pojasa... Ako navijači žele revanš, daćemo im revanš", rekao je Mejveder.

Maidana je kazao da veruje da je pobedio. "Defintivno mislim da sam pobedio, tako da - da, daću mu revanš. Flojd se nije tukao kao muškarac, kao što sam očekivao. Morao sam da promenim rukavice i opet sam se sjajno pokazao. On jeste dominirao u nekim rundama, ali u većini sam ja dominirao nad njim", rekao je Maidana. Mejveder već unapred ima zakazanu borbu za 13. septembar, ali se još ne zna protiv koga. Što se tiče rukavica, Maidana je hteo da nosi Everlast Em-eks (MX), koje su specijalno napravljene za njega, ali je Mejvederov kamp rekao da postava nije dobra. Kamp Amerikanca odbacio je i drugi par, koji je komisija odobrila. Posle mnogo neizvesnosti, borba se ipak održala. Maidana je nosio Everlast, ali ne Em-eks, nego "Pauer lok" (Power Lock). Razlika je u tome što su Em-eks meksičke i postava je napravljena od pene i oštre dlake i ima mekšu kožu, i obično ih nose udarači. Pauer lok je napunjena penom i ima zašiven palac, tako da je potpuno aerodinamična.Mejveder je za pobedu dobio oko 30 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track