BEZ BODOVA U MAĐARSKOJ: Uprkos odličnoj vožnji Borković 11. na Hungaroringu
Foto: Fonet

Malo mu je falilo

BEZ BODOVA U MAĐARSKOJ: Uprkos odličnoj vožnji Borković 11. na Hungaroringu

Ostali sportovi -
Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je u nedelju 11. mesto u drugoj trci na stazi Hungaroring, koja je vožena u okviru Svetskog šampionata turing automobila (WTCC)

BUDIMPEŠTA - Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je u nedelju 11. mesto u drugoj trci na stazi Hungaroring, koja je vožena u okviru Svetskog šampionata turing automobila (WTCC).Borković nije uspeo da osvoji nove bodove, ali je napravio veliki uspeh, pošto je zbog kazne Međunarodne automobilske federacije (FIA) u kvalifikacijama startovao poslednji u obe trke.Borković je posle trke rekao da bi ostvario mnogo bolji rezultat, možda se čak našao na podijumu da ga FIA nije kaznila.

"Vikend za zaborav, za mene i ceo tim, kaznili su nas i vratili sa 10. i prvog na poslednje mesto. Borio sam se kao lav, najviše sam obilizao na stazi, na kojoj je skoro nemoguće preticanje. Moj timski kolega Hugo Valente je u kvaliifkacijama bio iza mene, a završio je na podijumu. Siguran sam da bih to i ja ostvario da nije bilo kazne. Meni je ovo prva sezona, nadam se da će u nastavku tamičenja proteći bez kazni”, ocenio je Borković.Pančevcu je malo nedostajalo da dođe do bodova, redom je prestizao rivale na stazi, ali nije uspeo da pređe poslednju prepreku Mađara Norbeta Mikelisa.Vozač NIS Petrol rejsing tima prvu trku završio je na 11. mestu.Pobednik druge današnje trke bio je Đani Morbideli iz Ševroleta, ispred Tijaga Monteira iz Honde i Huga Valentea iz Ševroleta, dok je u prvoj slavio Francuz Ivan Miler iz Sitroena.Vođstvo u generalnom plasmanu zadržao je Argentinac Hoze Marija Lopez sa 115 bodova, dok je Borković sada 10. sa osvojenih 15 bodova.Naredna trka u šampionatu WTCC "Slovakia ring" vozi se 11. maja u Bratislavi."Naredna trka biće teška i zahtevna, kao i Hungaroring, sa dosta sporih krivina koje odgovaraju Hondi i Sitroenu, jer imaju najbolji auto. Daćemo sve od sebe da osvojimo neki bod", dodao je Borković.

On je dodao da je nastup u Mađarskoj posvetio prijatelju Slobodanu Marinku, koji je nesrećno izgubio život.

"Bio sam tužan pred trke, posvećujem ih Marinku Mungosu, čoveku koji mi je pomogao tokom karijere", rekao je Borković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track