SMRT ATLETIČARA GORANA RAIČEVIĆA: Albanski snajper ubio našeg oca!
Foto: Aleksandar Jovanović

Tačno 15 godina od smrti

SMRT ATLETIČARA GORANA RAIČEVIĆA: Albanski snajper ubio našeg oca!

Ostali sportovi -
Sećam se kad je otišao u rat. Sestra i ja smo mu mahali s prozora. Uzvratio nam je. Tad smo ga poslednji put videli, priseća se sin Nikola

Da se pamti zauvek.Danas se navršava 15 godina od tragične pogibije srpskog atletičara i heroja Gorana Raičevića, čoveka kog je 1999. godine, tokom agresije NATO na Srbiju i Crnu Goru, kao pripadnika Vojske Jugoslavije u Medveđi ubio snajperski hitac. Ovim povodom Kurir je posetio porodicu koju je Goran ostavio iza sebe - suprugu Jelenu i blizance Nikolu i Katarinu (19).Bili deca kad je poginuoNikola trenira atletiku kao i otac, student je Mašinskog fakulteta s perfektnim prosekom, dok Katarina studira u Americi i uspešno se bavi odbojkom. Nikola se slabo seća oca jer je imao nepunih pet godina kad je Goran poginuo.- Sećam se nekih naših zajedničkih trenutaka, kako me je dovodio na stadion dok trenira, ali lika se ne sećam jasno, njega stvaram u glavi gledajući fotografije. Poslednje čega se sećam jeste da nas je mama probudila da mu mašemo s prozora kad je odlazio. Tad sam ga poslednji put video. Sećam se da se okrenuo i mahnuo nam - rekao je Nikola i dodao da mu otac nedostaje, ali da se trudi da ga se seća sa osmehom na licu:Sećamo ga se kao heroja- Nedostaje mi, ali nas je mama uvek učila da ne budemo tužni već da ga se sećamo kao heroja i nekog ko je ostavio veliki trag za sobom. Pošto sam ja jedini muškarac u porodici, nekad se pitam kako bi on reagovao u određenim situacijama i kako bi postupao. Da li bi mu bilo drago što Katarina trenira odbojku, a ja atletiku.Goranova supruga Jelena radi kao atletski trener u Partizanu. Za Nikolu kaže da telom neodoljivo podseća na oca, dok Katarina ima njegov lik.- Nikola liči na njega stasom, a Katarina likom. Kad Nikola trči, ljudi koji ne znaju čiji je sin odmah kažu da podseća na Gorana.

Nostalgija u AmericiKATARINA JE EMOTIVNAĆerka Katarina studira u Americi i igra odbojku. - Katarina je objavila na društvenim mrežama fotografiju spomenika u snegu i napisala je da je to mesto koje joj najviše nedostaje, tu je dolazila uvek kad joj je teško - priča Jelena.

PerfekcionistaNIKOLA IMA DESETKEPrema Jeleninim rečima, Nikola je veoma ambiciozan:- Ima sve desetke na fakultetu, imao je sve petice tokom školovanja, takav je u svemu, perfekcionista. To se odražava i na atletiku, nekad se boji da se takmiči. Kaže da ne želi da obruka oca. Ja mu kažem da se ne opterećuje tim stvarima, on je Nikola, a Goran je bio Goran. Ne očekuju svi da bude isti kao otac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track