Nataša Kovačević: Vlade Divac će pobediti i u ovoj utakmici
Foto: Dragan Kadić I Dado đilas

Podrška predsedniku OK Srbije

Nataša Kovačević: Vlade Divac će pobediti i u ovoj utakmici

Ostali sportovi -
Želim mu da se što pre oporavi i vrati porodici i obavezama jer je potreban sportu Srbije, poručila je košarkašica

Srpska košarkašica Nataša Kovačević poželela je brz oporavak od operacije predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije i našem proslavljenom košarkašu Vladu Divcu!On je u subotu pre podne zbog jakih bolova u stomaku primljen u Kliničko-bolnički centar „Dragiša Mišović“, gde mu je odmah odstranjena žučna kesa.Komplikovan zahvat- Vlade Divac je jedan od naših najvećih i najplemenitijih sportista, doslovce institucija u sportskom i ljudskom obliku - rekla je Kovačevićeva.Ona veruje da će legendarni srpski košarkaš ozdraviti i nada se njegovom brzom povratku porodici i poslu.- Sigurna sam da će iz ovoga, kao i uvek, izaći kao pobednik. Želim mu da se što pre oporavi i vrati porodici i obavezama jer je potreban sportu Srbije - poručila je Nataša.Zdravstveno stanje Vlada Divca nakon operacije bilo je stabilno i očekuje se da uskoro bude pušten kući. Operaciju je u subotu izveo dr Dragan Radovanović.- Operacija je bila duga i složena. Vlade Divac se probudio i nije životno ugrožen. Nastavićemo da pratimo njegovo zdravstveno stanje i u narednom periodu - rekao je Radovanović.Poruke za asaVlade Divac je ranijih godina u više navrata zbog bolova u abdomenu boravio u bolnici. Najpre je 2007. hospitalizovan zbog pucanja čira na dvanaestopalačnom crevu, nakon što mu je pozlilo na ručku sa suprugom Snežanom u beogradskom restoranu „Franš“. Divac je i prošle godine u maju dva puta hospitalizovan zbog krvarenja iz čira. Vest o zdravstvenom problemu legendarnog košarkaša brzo je obišla planetu. Prvo su reagovali mediji u regionu, posebno u Hrvatskoj, gde je već u naslovu agencijske informacije sugerisano da je Divčevo zdravlje ozbiljno ugroženo i da je hirurški zahvat bio neophodan.

Zna šta je borba... Nataša Kovačević
Zna šta je borba... Nataša Kovačević

Zvezdina podrškaDRŽI SE, LEGENDONakon što je u subotu po podne odjeknula vest o operaciji Vlada Divca, brz oporavak poželeli su mu na Tviteru iz Sportskog društva Crvena zvezda.- Jedan je Vlade Divac, drži se, legendo - stoji u Zvezdinoj poruci.Društvene mreže u protekla dva dana bile su preplavljene porukama podrške za legendu srpske košarke.

MedicinaŠTA JE ŽUČNA KESAŽučna kesa predstavlja deo žučnih puteva ispod jetre, ima funkciju rezervoara žuči, koja predstavlja proizvod jetrinih ćelija (hepatocita). Ona se putem žučnih kanala iz jetre delom uliva u tanko crevo, a delom skladišti u žučnoj kesi.Jedno od najčešćih oboljenja žučne kese jeste prisustvo kamenca u njoj.

Hronologija- 31. jula 2007. Vlade Divac operisan zbog pucanja čira na dvanaestopalačnom crevu- 9. maja 2013. primljen u bolnicu zbog bolova u stomaku, nakon nekoliko dana pušten kući- 21. maja 2013. ponovo hospitalizovan jer mu je prokrvario čir- 2. avgusta 2014. hitno operisan, prilikom čega mu je odstranjena žučna kesa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track