DOBAR REZULTAT: Veliki napredak srpskih golfera
Foto: Golf Srbija

Skok od osam pozicija

DOBAR REZULTAT: Veliki napredak srpskih golfera

Ostali sportovi -
Ponosni smo na ovu reprezentaciju, njihov entuzijazam i timski duh. Golf jeste individualni sport, ali su ovi momci pokazali da su odličan tim i da su na pravom putu ka uspehu, izjavila je generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović

Srpska golf reprezentacija ostvarila je veliki napredak na Svetskom amaterskom šampionatu, pošto je u odnosu na takmičenje od pre dve godine u Antaliji zabeležila skok od osam pozicija.Srpski tim u sastavu Čedomir Ilić, Ilija Đurđević i Ranko Helc zauzeo je 54. mesto na 29. smotri najboljih svetskih golf amatera, od kojih ćemo neke za koju godinu sigurno gledati na najvećim profesionalnim turnirima. Naši igrači četvorodnevno takmičenje u Japanu završili su sa ukupnim rezultatom od +29, što je za čak 32 udarca bolje nego 2012. godine u Turskoj.Srbiji je ovo bio treći nastup u borbi za trofej "Ajzenhauer". Čedomir Ilić je bio impresivan. Drugog i četvrtog dana na teškim terenima Ošitate uspevao je da odigra po jedan udarac ispod para. Ilija Đurđević je prikazao konstantnu igru tokom četiri runde, dok će nastup na Svetskom šampionatu za 17-godišnjeg Ranka Helca predstavljati veliko iskustvo.

Srpski tim je na prvenstvu bio bolje rangiran od Jamajke, Estonije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mauricijusa, Grčke, Bahreina, Katara, Gane, Ukrajine, El Salvadora, Gabona i Kirgistana, a od država iz regiona samo je Slovenija imala bolji plasman."Ponosni smo na ovu reprezentaciju, njihov entuzijazam i timski duh. Golf jeste individualni sport, ali su ovi momci pokazali da su odličan tim i da su na pravom putu ka uspehu. Čestitam im na prikazanoj igri i ostvarenim rezultatima, jer su to novi rekordi i individualni i timski za naš tim na šampionatima sveta", istakla je generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović.Titulu svetskog šampiona odbranili su Amerikanci koji su takmičenje završili čak sa -38, a sa 534 udaraca napravili su novi rekord planetarnih šampionata. Drugi su bili Kanađani sa dva udarca više, a treći Španci, koje je predvodio Džon Ram sa novim najboljim individualnim rezultatom u istoriji takmičenja.Naredni Svetski šampionat održaće se u Kankunu u Meksiku 2016. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track