U TRI SETA: Srbija pobedila i Kamerun
Foto: Ossrb.org

Naše odbojkašice jure novu pobedu

U TRI SETA: Srbija pobedila i Kamerun

Ostali sportovi -
Ovo je treći trijumf naših odbojkašica na SP. Srbija je u prvom kolu pobedila Tursku s 3:1, a u drugom kolu naše odbojkašice su bile bolje od Bugarki 3:2

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Trstu Kamerun sa 3:0 u setovima (25:17, 25:13, 26:24), u utakmici trećeg kola Grupe B i napravila veliki korak ka plasmanu u drugu fazu Svetskog prvenstva u Italiji. Srbija je tako ostvarila treću pobedu na turniru, a Kamerun je pretrpeo treći poraz. Odbojkašice Srbije su u prvom setu povele sa 8:4, a nakon toga i sa 16:9. Njihove protivnice su smanjile na 13:16, ali je ekipa selektora Zorana Terzića pojačala i set osvojila sa 25:17. Srbija je na početku drugog seta povela sa 8:0, a posle serije servisa Stefane Veljković i uz dobru igru Jelene Nikolić imala je i 10 poena prednosti (14:4). Odbojkašice Srbije su bez većih problema, predvođene Jovanom Brakočević do kraja seta sačuvale ubedljivo vođstvo.

Kamerun je poveo sa 3:5 u trećem setu, ali je posle nove serije dobrih servisa Brakočevićeve Srbija preokrenula na 6:5, a nakon toga je čuvala između dva i četiri poena prednosti. Kamerun je sredinom seta iskoristio nešto slabiju igru srpskog tima i posle poena Nane izjednačio na 16:16. Srbija je odmah uzvratila i stekla dva poena prednosti, ali je Kamerun dobrom igrom u bloku uspeo da izjednači na 23:23, a zatim i da stekne set loptu.

Odbojkašice Srbije su uspele da izjednače, a dobrim blokom Veljkovićeve da dođu do set lopte, nakon čega su ostvarile pobedu.

Selektor Srbije Zoran Terzić bio je zadovoljan partijom svojih izabranica protiv Kameruna u pobedi od 3:0.

"Čestitam Kamerunu, devojke su bile iznenađenje za mene. U nekim aspektima su veoma dobre, neophodno je da rade malo više na tehničkim aspektima. Bilo je neophodno igrati stopostotno tokom celog meča, sad nam preostaje da se spremimo za nove utakmice. Verujemo u sebe, da možemo uvek do pobede, zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima", rekao je Terzić, a nadovezala se reprezentativka i kapiten Maja Ognjenović.

"Prikazale su dobru borbu, neverovatan timski duh, nije bilo trenutka u kom su se predale. Bilo je uživanje sastati se sa njima, nadamo se pobedi protiv Kanade u subotu. Štaviše, očekujemo dobru partiju i protiv Brazila u nedelju", rekla je Ognjenovićeva.

Sutra je na Svetskom prvenstvu slobodan dan, a Srbija u subotu od 17 časova igra protiv Kanade, u četvrtom kolu Grupe B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track