MAKSIMALNO NA BRAZIL: Odbojkašice Srbije savladale i Kanadu
Foto: Ossrb.org

Četvrta pobeda na Svetskom prvenstvu

MAKSIMALNO NA BRAZIL: Odbojkašice Srbije savladale i Kanadu

Ostali sportovi -
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Kanade sa 3:1 (25:7, 26:28, 25:21, 25:15) u 4. kolu Grupe B na Svetskom prvenstvu u Italiji.

TRST - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Kanade sa 3:1 (25:7, 26:28, 25:21, 25:15) u 4. kolu Grupe B na Svetskom prvenstvu u Italiji.Ekipa selektora Zorana Terzića tako je upisala i četvrtu pobedu i sačuvala maksimalni učinak.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da njegova ekipa ne sme da gubi ritam u utakmicama sa slabijim protivnicama.

"Nije samo pitanje bodova sa današnje utakmice ili ne. U pitanju je to da ekipa posle tri dana ako ne igra punom snagom gubi svoj ritam koji je imala...To može da bude opasno za nastavak takmičenja", rekao je Terzić posle meča.

"Devojke su to shvatile i odigrale prvi set kao što smo se dogovorili. Posle toga se videlo da posle tog seta nije bilo motiva i energije koji je potreban na terenu. Ovo je svetsko prvenstvo, nije prijateljski turnir. Svaka utakmica znači i zbog utakmice i zbog onog posle. Nadam se da nam se to neće olupati u glavu, ali evo tri dananismo odigrali kako treba", dodao je selektor.

Srbija ima četiri pobede, a u nedelju je čeka duel sa Brazilom, olimpijskim pobendikom i jednim od glavnih kandidata za zlato.

"Sigurno je da nam neće nedostajati motiva i želje, to je ekipa koja je u najužem krugu za osvajanje Svetskog prvenstva. Svi znamo šta predstavljaju u odbojci. Nadam se da neće biti straha, da ćemo igrati našu najbolju utakmicu do sada na SP. Nadam se da ćemo uzeti neki bod, ali, ako ništa drugo, da odigramo dobru utakmicu, jer nas posle toga čekaju četiri dobre i jake ekipe, protiv kojih moramo da budemo na svom nivou ako mislimo da pobeđujemo", rekao je Terzić.

Kapiten Maja Ognjenović kazala je da tim nije očekivao ovoliko tešku utakmicu.

"Očekivali smo tešku utakmicu, ali ne kao što je bila. Bilo je teško pre svega zato što smo imali dva dana pauze, jer Kamerun ne može da se računa u nešto ozbiljno. Znale smo da ćemo pobediti, ali umesto da odigramo maksimalno, igrali smo opušteno, što pokazuju izgubljen set i mnogo ispuštenih poena", rekla je ona.

Srbija do sada nije nikada pobedila Brazil.

"Sutra se igra najvažniji meč u grupi. Iskreno se nadam da ćemo prvi put pobediti Brazil. Nikada ih Srbija ne bi pobedila, a ne vidim zašto se to ne bi desilo sutra, pošto nam rezultatski utakmica nije bitna, jer smo već obezbedili plasman u drugu rundu. Nadam se lepoj utakmici i pobedi. Nećemo igrati opušteno, to je ozbiljan protivnik o kome ne treba mnogo pričati, ne smemo sebi da dopustimo da uđemo opušteno, jer će oni to kažnjavati strožije nego slabije ekipe", rekla je ona.Srpkinje su još ranije obezbedile plasman u drugu fazu, pa će se u nedelju u duelu sa Brazilkama boriti za prvo mesto u grupi. Taj meč je na programu u nedelju od 20 časova.TOK MEČAReprezentacija Srbije sjajno je ušla u meč, odmah je napravila seriju 5:0, a zatim na prvi tehnički tajm-aut odlazi sa vođstvom od 8:1. Naše obbojkašice su rutinski održavale tu prednost i na kraju ubedljivo dobijaju prvi set sa 25:7. Selekcija Kanade se konsolidovala u drugom setu. Srbija je od početka jurila rezultat, a u jednom trenutku su omale zaostatak od čak osam poena - 11:3. Izabranice Zorana Terzića su uspele da izjednače (18:18), pa se u završnici igralo poen za poen. Obe selekcije nisu iskoristile prve set lopte, da bi Kanada na kraju ipak stigla do izjednačenja u setovima - 28:26. U uvodnim trenucima trećeg seta viđena je neizvesna borba. Međutim, Srpkinje u nastavku podižu nivo svoje igre i stižu do prednosti. Usledila je rutinska završnica u kojoj Kanađanke nisu imale šansu za rezultatski preokret. Srbija je dobila treći set sa 25:21 i tako povela sa 2:1 u setovima. Četvrti set je bio formalnost s obzirom na dominantnu igru srpskih odbojkašica, koje su realizovale drugu meč loptu za konačnih 25:15.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track