SRPKINJE JURE MEDALJU NA EP: Odbojkašice u grupi sa Nemačkom, Rumunijom i Češkom
Foto: Ossrb.org

Odlučeno žrebom

SRPKINJE JURE MEDALJU NA EP: Odbojkašice u grupi sa Nemačkom, Rumunijom i Češkom

Ostali sportovi -
Odbojkašice Srbije će mečeve u grupnoj fazi šampionata Evrope igrati u Ajndhovenu.

BEOGRAD - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu 2015. godine igrati u Grupi D sa selekcijama Nemačke, Rumunije i Češke, odlučeno je žrebom u Antverpenu.

Odbojkašice Srbije će mečeve u grupnoj fazi šampionata Evrope igrati u Ajndhovenu.

Plasman na Evropsko prvenstvo u Holandiji i Belgiji do sad je obezbedilo 13 reprezentacija, a još tri će biti poznate nakon mečeva u trećoj rundi kvalifikacija. U Grupi A u Apeldornu igraće Holandija, Italija, Poljska i pobednik meča između Francuske i Slovenije. Mečevi Grupe B će se igrati u Antverpenu, a tu grupu čine Belgija, Turska, Mađarska i pobednik meča Azerbejdžan - Slovačka. U Grupi C u Roterdamu snage će odmeriti Rusija, Hrvatska, Bugarska i bolja reprezentacija iz duela Ukrajine i Belorusije.

Evropsko prvenstvo održava se u Antverpenu, u Belgiji, i Apeldornu, Ajndhovenu i Roterdamu u Holandiji, od 25. septembra do 4. oktobra 2015. godine."Grupe su očekivano jake. Naročito, ako se uzme u obzir da je mnogo kvalitetnih ekipa čekalo da bude žrebano, odnosno da nisu bili među nosiocima. Tu mislim na Nemačku, Tursku, Bugarsku. Bez obzira na rivale, naš cilj je plasman u finale. Nadam se da će igračice biti zdrave, a siguran sam da ćemo se dobro spremiti i truditi se da zaigramo u borbi za zlato", rekao je selektor Zoran Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track