RAT: Balkan na ivici krvavog sukoba huligana!

Ubistvo navijača Crvene zvezde preti da uzdrma region

RAT: Balkan na ivici krvavog sukoba huligana!

Ostali sportovi -
Navijači moskovskog Spartaka i Olimpijakosa zajedno s Delijama najavljuju osvetu Turcima za ubistvo Marka Ivkovića
1 / 2

Umobolni huligani s Kosova, iz Albanije i Bosne i Hercegovine proslavljaju ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, navijači Olimpijakosa i moskovskog Spartaka zajedno sa Delijama najavljuju krvavu osvetu, a tragedija iz Istanbula mogla bi da pokrene krvavi rat na Balkanskom poluostrvu!Sudeći prema pretnjama na navijačkim sajtovima i forumima, region se nalazi na ivici huliganskog rata. Pristalice Olimpijakosa tvrde da će već u četvrtak učiniti sve da osvete smrt Marka Ivkovića na meču Lige Evrope između Asterasa i Bešiktaša.

Spremaju sačekušu Turcima... Navijači Olimpijakosa
Spremaju sačekušu Turcima... Navijači Olimpijakosa

Napićemo se turske krvi- Nema vremena za čekanje! Prolivena je krv našeg brata, i to ne sme proći nekažnjeno. Napićemo se turske krvi već za nekoliko dana u Tripolisu - stav je huliganske grupe iz Atine, a slična reagovanja stižu iz Moskve.- Islamski nož je oduzeo jedan pravoslavni život. Oko za oko, zub za zub - stoji u poruci navijača Spartaka.Međutim, reagovanja navijača iz Grčke i Rusije dodatno su podgrejale izjave albanskih, ali i ostalih muslimanskih fanatika. Pristalice nekoliko albanskih prvoligaša, kao i navijačka grupa Plisat, koja podržava Prištinu, na bolestan način su reagovali na vest o smrti srpskog navijača.

Tuga u Srbiji... Navijači se ujedinili posle ubistva u Istanbulu
Tuga u Srbiji... Navijači se ujedinili posle ubistva u Istanbulu

Ubij Srbina- Muslimani vs nevernici 1:0! Nećemo dozvoliti da iko ruši po svetoj Alahovoj zemlji. Srbi, ovo vam je početak kraja - samo je jedna od mnogobrojnih poruka izopačenih pripadnika Plisata.Takođe, na većini fudbalskih mečeva u ligama BiH, Kosova i Albanije s tribina je odjekivalo „Ubij Srbina“, čime su muslimanski ekstremisti jasno poslali svetu poruku da podržavaju ubistvo srpskog navijača. Međutim, ista situacija dogodila se i u Banjaluci, gde su navijači Borca tokom meča s Veležom skandirali „Ubij Turčina“.

UkratkoGrci predlažu Zabranite gostovanja!Grčki sociolog Dimitrios Vergetis strahuje da bi smrt navijača mogla da pokrene niz krvavih obračuna na prostoru Balkana.Ovo ubistvo nije slučajno, već je posledica mržnje između muslimanskih i pravoslavnih navijača. Ako želimo da izbegnemo još veće tragedije, klubovi moraju da zabrane dolazak gostujućih navijača do daljeg - kaže Vergetis.I u Zagrebu Ubij Srbina!

Iako se derbi prvenstva Hrvatske nije odigrao zbog toga što su fudbaleri Hajduka odbili da izađu na teren jer je nekolicini njihovih navijača zabranjen ulaz na Maksimir, na zagrebačkom stadionu odjekivalo je „Ubij Srbina“, „Galatasaraj“ i „Da sam Srbin, ubio bih se“.Bruka crno-belih PAOK odbio minut ćutanja!Košarkaši PAOK hteli su da napuste teren ako njihova utakmica protiv Olimpijakosa počne minutom ćutanja zbog ubijenog navijača Zvezde.Pre utakmice protiv Olimpijakosa klub iz Soluna i zvaničnici lige odbili su predlog Atinjana da minutom ćutanja odaju poštu Marku Ivkoviću.Oni nisu huligani Marko ujedinio regionIma i onih koji su se ujedinili posle ubistva Marka Ivkovića. Širom regiona odata je počast nastradalom navijaču Zvezde, a poruke podrške stizale su iz Zagreba, Splita, Ljubljane, pa čak i iz Sarajeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track