SVETSKI PRVAK U POSETI KPZ NIŠ: Rade Savić održao seminar zatvorenicima
Foto: Kurir Sport

Izuzetno posećeno predavanje

SVETSKI PRVAK U POSETI KPZ NIŠ: Rade Savić održao seminar zatvorenicima

Ostali sportovi -
Tokom predavanja prisutni su imali mogućnost da se kroz iskustvo ovog reprezentativca bliže upoznaju i saznaju kako treba da se sprovede pravilan trening uz pravilno korišćenje ishrane

Rade Savić, svetski prvak u disciplini benč pres za 2014. godinu, posetio je Kazneno-popravni zavod u Nišu i tom prilikom održao predavanje o pauer liftingu i zdravom sportskom načinu života. S obzirom na zavidne rezultate, veliki broj medalja i oborenih rekorda na velikim takmičenjima, nije ni čudo da je za gostovanje Savića vladalo veliko interesovanje.

Prostor u kome je držao predavanje bio je prepun u dva termina, a prisutni su imali priliku da se upoznaju i saznaju više o benč presu i pauer liftingu, discipline za koje se interesuje veliki broj osuđenih lica. Ovo predavanje je pozitivno uticalo na prisutne i dalo dodatnu motivaciju i podstrek za bavljenje ovim sportskim disciplinama, tokom izdržavanja kazne.

Tokom predavanja prisutni su imali mogućnost da se kroz iskustvo ovog reprezentativca bliže upoznaju i saznaju kako treba da se sprovede pravilan trening uz pravilno korišćenje ishrane.

O predavanju najbolje govori činjenica da su se prisutni obratili Saviću velikim brojem konkretnih pitanja. On nije krio zadovoljstvo zbog velikog interesovanja istakavši da sport "prodire i pronalazi put do sportiste, ma gde god se nalazio i gde god bio".

Savić je tokom predavanja rekao da će u narednom periodu rado biti gost Zavoda kada budu organizovali takmičenja u disciplinama u kojima je on postigao vredne rezultate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track