TURNEJA: Svetski prvak u pauerliftingu Rade Savić promovisao Srbiju u Maleziji
Foto: Rade Savić

Humanitarni projekat

TURNEJA: Svetski prvak u pauerliftingu Rade Savić promovisao Srbiju u Maleziji

Ostali sportovi -
Tokom turneje u Maleziji Rade Savić je imao brojne obaveze i susrete sa najvišim zvaničnicima ove zemlje
1 / 6 Foto: Rade Savić

Humantarni projekat "Jedan svet - Jedna nada – Zajedno za održivi mir" turneja po Maleziji 2014, održana od 13. do 28. novembra 2014. godine u Maleziji je ideja koja je nastala za vreme saradnje između gospodina Radeta Savića i Ambasade Malezije u Beogradu tokom priprema i promocije Malezijskog dobrotvornog bazara 2014. koji je za cilj imao prikupljanje sredstava za donaciju školske opreme školama u nedovoljno razvijenim područjima Republike Srbije sa mešovitim sastavom stanovništva da bi se promovisala nacionalna integracija. U maju ove godine, kada su teške poplave zadesile Srbiju, malezijska dugoprugašica Suvajba Muhamed Nasir je trčala stazu Marka Pola od Pekinga do Venecije u duzini od 3.333km i prolazila kroz Srbiju gde je odlučila da promeni organizaciju trke, ostane duže u Srbiji i priključi se sa svojim timom volonterima za pomoć žrtvama poplava.

Tada je u Ambasadi Malezije u Beogradu došlo do prvog susreta dveju sportista koji je za rezultat imao saradnju u vidu pomenute humanitarne manifestacije u Maleziji, koja je za cilj imala promovisanje humanitarnog rada, ljudske bezbednosti, nacionalne integracije i pomirenja, uspostavljanja održivog mira, kao i sporta i zdravog načina života.Tokom turneje u Maleziji Rade Savić je imao brojne obaveze i susrete sa najvišim zvaničnicima ove zemlje.

Upoznao se sa premijerom Malezije Tun Nadžib Razakom, kao i ministrima sa kojima je razgovarao o zainteresovanosti Republike Srbije za jačanje bilateralne ekonomske saradnje sa Malezijom.Savić je bio počasni gost na finalu Strongmen kupa održanog u Kuala Lumupuru gde se susreo sa srpskim takmičarem Ervinom Katonom koji je osvojio treće mesto u ukupnom plasmanu. Susret dvojice srpskih sportista je bio odlično medijski propraćen u lokalnim medijima.

Nekoliko dana kasnije održao je seminar u Nacionalnom sportskom savetu Malezije koji se sastojao od motivacionog govora, predavanja o tehnikama treninga i ishrani, kao i demonstracije na kojoj je podigao 300kg na benč presu, nakon čega je imao sastanak sa predsednikom para-pauerlifting saveza Malezije i predsednikom bodibilding saveza Malezije na kome je dogovoreno potpisivanje sporazuma o saradnji sa Ujedinjenim srpskim pauerlifting savezom i Ujedinjenom bodibilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik federacijom Srbije. Tokom turneje domaći mediji posvetili su veliku pažnju gostovanju Radeta Savića, te je tako nauticajnija medijska kuća "Utusan" objavila desetak članaka u svih 12 izdanja. Savić je gostovao na najgledanijem jutarnjem programu drzavne televizije Malezije (RTM), gde je promovisao projekat i orijentaciju Vlade Republike Srbije ka dugoročnoj stabilnosti u regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track