DVOSTRUKI SVETSKI PRVAK U MISIJI MIRA: Srpski dizač tegova se vratio iz Malezije
Foto: Kurir Sport

Novi posao

DVOSTRUKI SVETSKI PRVAK U MISIJI MIRA: Srpski dizač tegova se vratio iz Malezije

Ostali sportovi -
Rade Savić je u kategoriji "benč presa" već tri godine prvak sveta

Dvostruki svetski prvak u dizanju tegova Rade Savić (31) iz Gornjeg Milanovca počeo je u Maleziji mirovni program "Jedan svet - jedna nada, zajedno za održivi mir".

Savić je u kategoriji "benč presa" već tri godine prvak sveta, a u četvrtak se vratio iz ove daleke zemlje gde je bio primljen od strane najviših državnih zvaničnika.

Kako je izjavio, na ovaj put se odlučio posle razgovora sa Suvajbom Muhamed Nasir, malezijskom rekorderkom u trčanju na duge staze, s kojom se upoznao u ambasadi Malezije u Beogradu dok je trčala Stazu Marka Pola Peking-Venecije dugu 3.333 metra. "Tada smo se dogovorili da zajedno promovišemo održivi mir i na poziv vlasti iz Malezije uz podršku premijera Aleksandra Vučića u Kuala Lumpur ispratio me je gradonačelnik Beograda Siniša Mali", kazao je Savić.

On je istakao da ga je, kao svetskog rekordera iz Srbije, lično primio premijer Tun Nadbeib Razak, kao i ostali zvaničnici Malezije koji su prihvatili njegovu ideju.

"Na večeru me pozvao sultan Mahmud Al Muktafi Bilah Šah, rođeni brat malezijskog suvenera Teranganua Tengku Sri Temengung Raja, koji je suvlasnik vodeće kompanije za proizvodnju zdrave hrane i koji iduće godine dolazi u Srbiju", rekao je Savić.

U ovu kampanju uključio se i Šeik Muzaphar Šukar, prvi Malezijac koji je leteo u svemir kao član posade ruske stanice Dato, koji takođe iduće godine dolazi u Srbiju.

"Malezija ima 27 miliona stanovnika u kojoj mirno živi mnogo nacija i veoma cene srpski narod", izjavio je Rade Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track