RETROSPEKTIVA: Povratak košarkaša, vaterpolo dominacija
Foto: Dado Djilas

Događaji koji su obeležili sportsku godinu na izmaku

RETROSPEKTIVA: Povratak košarkaša, vaterpolo dominacija

Ostali sportovi -
Zbogom 2014. Uspešna, neuspešna, briljantna, skandalozna. Tek, prošla je. Red je podsetiti se događaja koji su obeležili minulih 12 meseci. Polako se pripremamo za novu 2015. godinu, od koje želimo da nam donese samo ponos i radost zbog rezultata naših sportista
1 / 7

JANUARNovak, Jelena i Ana eliminisani u četvrtfinalu AO. Andrea Lekić izabrana za najbolju rukometašicu sveta. Rukometaši se obrukali na prvenstvu Evrope.

FEBRUARDejvis kup reprezentacija poražena od Švajcarske u Dejvis kupu. Srpski olimpijci, njih osmoro, učestvovali na ZOI u Sočiju. Ljubinko Drulović postao v.d. selektora fudbalera Srbije.

MARTIvana Španović bronzana na svetskom dvoranskom prvenstvu. Strelkinjama zlato, srebro i bronzu na EP. FED kup reprezentacija ispala u evro-afričku zonu.

APRILMilica Mandić srebrna, a Ana Bajić bronzana na Evropskom prvenstvu. Crvena Zvezda i Partizan poraženi u polufinalu ABA lige.

MAJVeslači Dušan Bogićević i Veselin Savić prvaci Evrope. Novak Đoković poražen u finalu Rolan Garosa. Fudbaleri Vojvodine osvojili prvi trofej Kupa Srbije.

JUNVaterpolisti osvojili Svetsku ligu. UEFA zabranila Crvenoj zvezdi učešće u evrokupovima. Tuča igrača na košarkaškom meču između Partizana i Crvene zvezde.

JULĐoković osvojio Vimbldon, a do titule stigao i Zimonjić. Kajakaš Dragosavljević postao najmlađi prvak Evrope, a sestre Moldovan osvojile bronzu. Vaterpolisti osvojili zlato na EP. Dik Advokat novi selektor Srbije.

AVGUSTKajakaši Novaković i Grujić šampioni sveta, sestre Moldovan vicešampionke. Tatjana Jelača i Ivana Španović osvojile srebrnu medalju na EP. Stjepanović doplivao do dva zlata na EP. Vaterpolistima zlato u Svetskom kupu.

SEPTEMBARKošarkaši Srbije drugi na svetu. Odbojkaši se obrukali na SP. Davor Štefanek svetski prvak u rvanju. Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković osvojile ekipno zlato na SP.

OKTOBARKošarkašice Srbije zaustavljene u četvrtfinalu SP. Prekinuta utakmica između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za EP. Odbojkašice ostale bez plasmana u polufinale SP.

NOVEMBARNovak Đoković osvojio poslednji masters u sezoni. Dik Advokat podneo ostavku na mesto selektora Srbije, na njegovo mesto došao Radovan Ćurčić.

DECEMBARVelimir Stjepanović osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u malim bazenima. Rukometašice ispale u prvom krugu Evropskog prvenstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track