ASMIR SILNI: Kolašincu srebro na dvoranskom Evropskom prvenstvu (VIDEO)
Foto: AP

Atletika

ASMIR SILNI: Kolašincu srebro na dvoranskom Evropskom prvenstvu (VIDEO)

Ostali sportovi -
Sjajnim hicem u poslednjoj seriji finala 20,90, srpski atletičar osvojio drugo mesto na kontinentalnom šampionatu u Pragu

Atletski reprezentativac Srbije Asmir Kolašinac na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Pragu nije uspeo da odbrani zlatnu medalju u bacanju kugle osvojenu pre dve godine u Geteborgu, ali je uspeo da ponovo osvoji medalju, i to srebrnu.

Finale, održano u petak popodne, bilo je uzbudljivo, a Kolašinac je do drugog stepenika na pobedničkom postolju stigao sjajnim hicem u poslednjoj, šestoj seriji. Tada je kuglu bacio 20,90 i preskočio trojicu konkurenata: Holanđanina Boba Bertemesa (20,48), Španca Borhu Vivasa (20,59) i Čeha Ladislava Prašila (20,66), kome je pripala bronza.

Novi šampion "starog kontinenta" u bacanju kugle je Nemac David Storl, koji je zabeležio rezultat 21,23. On je objedinio titule, jer je prvak Evrope i sveta i na otvorenom. U Pragu je samo potvrdio dominaciju.

Kolašinac je u prve dve serije prestupio, a u trećoj je kuglu bacio 20,47, što mu je u tom trenutku bilo dovoljno za treće mesto. U četvrtoj je njegova kugla letela 20,34, a onda su ga prestigli Vivas i Bertemes. Srpski atletičar nije odmah uspeo da im uzvrati, jer je u petom pokušaju ponovo prestupio. A onda je usledilo sjajno bacanje u šestoj seriji.

Asmir Kolašinac, koji je u Češku stigao kao branilac titule, u kvalifikacijama nije uspeo da ostvari predviđenu normu (20,55 metara), ali kako je to pošlo za rukom samo trojici, on je kao šestoplasirani uspeo da se nađe među osmoricom finalista.

(Video: RTS)

http://www.youtube.com/watch?v=cIbQATtroGM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track