IVANA ŠPANOVIĆ OBEĆAVA: Biće i skok od sedam metara i više medalja u Beogradu
Foto: Fonet

Evropska šampionka se vratila u Srbiju

IVANA ŠPANOVIĆ OBEĆAVA: Biće i skok od sedam metara i više medalja u Beogradu

Ostali sportovi -
Srpska atletičarka je prošle subote osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu, državnim rekordom od šest metara i 98 centimetara

BEOGRAD - Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da je presrećna zbog osvajanja zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu, ali i zbog činjenice da će to zlato braniti na šampionatu u Beogradu 2017. godine. "Zaista sam presrećna i ponosna na ono što smo ostvarili. Posebno me raduje to što je sledeće Evropsko prvenstvo u Beogradu i što ću imati priliku da to zlato branim pred domaćom publikom", rekla je Ivana Španović u prostorijama Atletskog saveza Srbije. Srpska atletičarka je prošle subote osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu, državnim rekordom od šest metara i 98 centimetara. "Obećavam da ćemo biti svi spremni za prvenstvo u Beogradu... Biće sedmica (skok od sedam metara) pre toga, ali ćemo na tom prvenstvu potvrditi koliko vredimo. Očekuje nas završetak atletske dvorane, pa će i ostali moći da se spreme za to prvenstvo. Sigurna sam da ćemo u Beogradu osvojiti veći broj medalja", kazala je ona.

Trener srpske rekorderke Goran Obradović istakao je da je Ivana Španović fenomenalno odradila svaki zadatak u Pragu. "Nakon dve bronzane i jedne srebrne najzad je stigla i zlatna medalja. Svako ima svoj put, neko stigne do trona odmah, nekome je potrebno vreme da sazri... Mislim da je došlo vreme da će se Ivana na svim takmičenjima boriti za najviši plasman. Ja sam stvarno ponosan na Ivanu", rekao je Obradović.

http://www.youtube.com/watch?v=rAv6g5YcJQ0

Njegov trener Nikola Tomasović naveo je da Kolašinac nije rekao poslednju reč i da od njega treba očekivati još medalja. "Ovo je Asmirova treća medalja na evropskim prvenstvima, ima sve tri boje. Sada je na redu zlatna u Beogradu, to je na neki način obećanje, ali i logika", rekao je Tomasović. "Pre tog EP čekaju nas Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre, to su za nas veliki izazovi. Smatram da Asmir nije rekao svoju poslednju reč i nadam se medaljama na tim takmičenjima", dodao je Tomasović. Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović istakao je da su atletičari u Pragu "osvetlali obraz celoj zemlji". "Pred nama su težak period i teški projekti. Čeka nas završetak atletske dvorane krajem ove godine, očekuje nas organizacija EP u dvorani. Predstoje nam dve godine priprema, ali se nadam da će u tome da nam pomognu naši sponzori", rekao je Jevrosimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track