SKANDAL: Olivera Jevtić pokradena i zarobljena kod Kenijaca
Foto: Dragan Kadić

Srpska maratonka prošla kroz pakao na crnom kontinentu

SKANDAL: Olivera Jevtić pokradena i zarobljena kod Kenijaca

Ostali sportovi -
Jevtićevoj ukradeno sve što je imala, pa do dobijanja novih papira ne može da napusti afričku zemlju, kaže za Kurir njen trener Slavko Kuzmanović

Najbolja srpska maratonka Olivera Jevtić prolazi kroz pravi pakao u Keniji, gde se nalazi na pripremama za predstojeću sezonu punu važnih takmičenja. Olja se nalazi u kampu Iten kod grada Eldoret, udaljenom oko sat vremena leta od Najrobija, a potvrdu da je ostala bez svega dobili smo od njenog trenera Slavka Kuzmanovića.- Krađa se desila 18. marta. Uzeli su sve što je imala kod sebe. Čak su bili toliko drski da su novac, telefon, kamere i dokumenta odneli u njenom rancu. Olivera je dobro, to je najvažnije. Na sreću, nije bila tu kad se pljačka dogodila. Odmah se uspravila i nastavila s pripremama, a to je najvažnije. Zbog jake zime morala je u Keniju na pripreme i promenila je kamp u kom trenira. Finansijska situacija je takva da je odustala od uobičajenog i radila u kampu Silvije Kibet. Ispostavilo se da on nije siguran.- Od ambasadora Ivana Živkovića stigla je zaista velika podrška. Iako trenutno nije tamo, organizovao je sve da Olja ne bi morala duže da ostaje. Trebalo bi da do 1. aprila dobije neophodna dokumenta za povratak kući. Veliku pomoć joj pruža klupski drug Aleksandar Milovanović, na čiji račun smo poslali novac kako bi mogla da preživi. Nije prvi put da se Oliveri desi ovako nešto. U Atini je 1999. godine ostala je bez 10.000 dolara - podsetio je Kuzmanović.

Policija traži lopoveOČIGLEDNO SU JE TIPOVALISlavko Kuzmanović kaže da je lokalna policija popisala nestale stvari i da je sprovela istragu, ali sumnja u pronalaženje krivaca.- Olivera je dala izjavu, napravljen je zapisnik i policija sad radi na tome. Ipak, počinioci se teško pronalaze, posebno što se ovo posmatra kao sitnija krađa. Očigledno je da su je lopovi tipovali i pratili budući da već godinama dolazi u Keniju na pripreme.Za naš narodTRČAĆE U BEOGRADUTrener naše maratonke otkrio je ekskluzivno za Kurir da će Jevtićeva nastupiti na Beogradskom maratonu 18. aprila.- Sigurno je da će Olivera nastupiti na Beogradskom maratonu. Ona voli da trči pred svojim navijačima, a jedino još nije odlučeno hoće li trčati maratonsku ili polumaratonsku trku. Mislim da je realnije da u ovom periodu to bude duplo kraća deonica - rekao nam je Kuzmanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track