POSLE POBEDE U MEČU VEKA: Mejveder se odriče svih titula i bira protivnika na oproštaju
Foto: Reuters

Preokret

POSLE POBEDE U MEČU VEKA: Mejveder se odriče svih titula i bira protivnika na oproštaju

Ostali sportovi -
Iako svi očekuju da poslednja borba Amerikanca bude revanš sa Pakjaom, u igri su još tri imena: Saul Alvarez, Dani Garsija i Migel Koto

Američki bokser Flojd Mejveder pobedio je Filipinca Menija Pakjaa na poene posle 12 rundi u meču veka koji je održan u Las Vegas.

Mejveder je postao svetski šampion u velter kategoriji u verzijama WBO, WBA, WBC i Ring, a nedugo posle meča pojavile su se informacije da će se odreći svih pojaseva prvaka sveta, kako bi odradio poslednju borbu u karijeri u kojoj bi se borio s protivnikom po svom ukusu.

Novinar i bokserski komentator Dan Rafael izašao je sa ovom informacijom u javnost, a prema mišljenju stručnjaka, razlog mora biti želja za izborom protivnika za poslednji okršaj u karijeri. Ako to uradi Mejveder bi borca mogao izabrati prema finansijskoj koristi, a ne tabelama bokserskih organizacija.

'Moja poslednja borba biće u septembru, a onda je vreme da obesim rukavice o klin. Bliži mi se čertrdeseta, a 19 godina sam u boksu i 18 godina sam bio prvak. Zbog toga mogu reći da sam blagosloven," kazao je Mejveder. Amerikanac je protiv Pakjaa zabeležio 48. pobedu u karijeri u isto toliko mečeva protiv Manija Pakjaa, a iako svi očekuju da poslednja borba Amerikanca bude revanš s Filipincem, u igri su još tri imena: Saul Alvarez, Dani Garsija i Migel Koto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track